PS Benedict s-a întâlnit cu preoții care participă la cursurile de îndrumare duhovnicească la Mănăstirea Nicula

de | mart. 8, 2023

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, i-a binecuvântat miercuri, 8 martie 2023, pe cei 20 de preoți din parohiile județului Cluj care participă la Cursurile de îndrumare duhovnicească din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, ce au loc la Mănăstirea Nicula.

Cu acest prilej, în aula Centrului de Conferințe și Studii Patristice „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din cadrul mănăstirii, Părintele Episcop Benedict Bistrițeanul le-a adresat clericilor un cuvânt de învățătură pe tema „Scara Sfântului Ioan, sursă de inspirație pastorală”. Totodată, ierarhul le-a oferit câteva sfaturi și îndemnuri duhovnicești.

Cursurile de anul aceste se desfășoară sub forma unor colocvii, cu tematică practică și formativă. Prima serie a cursurilor de îndrumare duhovnicească are loc în perioada 6-9 martie 2023, la Mănăstirea Nicula, județul Cluj, iar a doua serie se va desfășura în perioada 3-6 aprilie, la Mănăstirea Rebra-Parva, județul Bistrița-Năsăud.

În cele 4 zile de curs, clericii participă la întregul program liturgic al mănăstirii, discută pe diferite subiecte, precum: Spovedania în contextul religios actual, Spovedania și duhovnicia în cazuri speciale din punct de vedere religios-moral și psihic, Moduri de abordare a penitentului în funcție de categoriile social-morale: tânăr, bătrân, familist, șomer, împătimit etc. Totodată, aceștia au parte și de o serie de discuții practice inițiate de diferiți duhovnici și preoți profesori de la școlile teologice clujene. Printre aceștia se numără exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului – arhimandritul Dumitru Cobzaru, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca – arhim. prof. univ. dr. Teofil Tia, duhovnicul Colegiului Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca – arhim. prof. Samuel Cristea și decanul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației – prof. univ. dr. Adrian Opre.

Prima serie a cursurilor de îndrumare duhovnicească a debutat luni, 6 martie, la Mănăstirea Nicula, în prezența Înalpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Ionuț Chifa

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Mănăstirea Nicula

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Mănăstirea Nicula

În săptămâna a V-a din Postul Paştilor, vineri seara, 19 aprilie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat Denia Acatistului Bunei Vestiri (a Imnului Acatist), înconjurat de un sobor...