PS IUSTIN: „Păcatele nu pot fi abandonate decât prin intrarea în stare de răstignire”

de | feb. 28, 2017

Luni, 27 februarie 2017, de la ora 17:00, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin al Maramureşului şi Sătmarului a oficiat la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare slujba Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul.

Din sobor au făcut parte preoţii slujitori ai Catedralei, profesori de la Facultatea de Teologie și de la Seminarul Teologic Ortodox din oraș.

„Prin participarea la slujba Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul facem încălzirea pentru lupta care ne stă înainte în acest post”, a spus Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin. „Este o luptă duhovnicească în care omul doreşte să revină în starea lui firească de chip al Dumnezeu, realizând asemănarea cu El. Şi asemănarea cu Dumnezeu nu o putem face decât arătându-ne iubirea, iertarea, milostivirea şi recunoştinţa faţă de Ziditorul nostru”,

Preasfinţitul Părinte Episcop i-a îndemnat apoi pe credincioşi răstignirea propriilor păcate:

   „Păcatele nu pot fi abandonate decât prin intrarea în stare de răstignire și anume renunţarea la drepturile fireşti ale tale în mod liber şi de bună voie. Renunţarea la prea multă mâncare, la prea multă odihnă, la capriciile pe care le avem. Asta însemnează răstignire”, a spus Întâistătătorul Eparhiei Maramureşului şi Sătmarului în faţa credincioşilor, între care foarte mulţi tineri.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA