Radio Renașterea a primit Trofeul PRESEI la secțiunea Radio a Târgului de Carte GAUDEAMUS

de | apr. 9, 2017

Postul de radio „Renașterea” al Arhiepiscopiei Clujului a primit pentru a doua oară Trofeul PRESEI la secțiunea Radio a Târgului de Carte GAUDEAMUS. Evenimentul dedicat lecturii s-a încheiat duminică, 9 aprilie, cu decernarea premiilor.

La categoriile edituri, pe locul 3 s-a situat  Editura Nemira, urmată pe  locul 2 de Editura RAO şi pe locul 1 de Humanitas.

Cea mai râvnită carte a ediţiei a fost desemnat volumul „Politically Incorrect. Scenarii pentru o Românie posibilă” de Vasile Sebastian Dâncu, publicat de Editura Şcoala Ardeleană.

Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, a ținut să felicite Radio România și Radio Cluj pentru ediția a XVIII-a Gaudeamusului de la Cluj, apreciind faptul că literatura vine în centrul orașului direct în fața cititorilor.

S-a acordat și Trofeul Educația, premiată fiind Academia de Studii Economice din București.

În cele cinci zile de târg, 22.000 de vizitatori au trecut pragul pavilionului expozițional din Piața Unirii. În cadrul târgului, Editura Renașterea a Arhiepiscopiei Clujului a lansat două cărți, „Compasiunea Tatălui” de Boris Bobrinskoy și „O scurtă istorie a Bisericii Ortodoxe din Europa Ocidentală în secolul XX” de Christine Chaillot.

Caravana Gaudeamus va face următoarea oprire în luna mai, la Oradea.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Joi, 30 noiembrie 2023, Biserica Ortodoxă Română îl sărbătoreşte pe Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului,...