Radio Renașterea a primit Trofeul PRESEI la secțiunea Radio a Târgului de Carte GAUDEAMUS

de | apr. 9, 2017 | Actualitatea religioasă

Postul de radio „Renașterea” al Arhiepiscopiei Clujului a primit pentru a doua oară Trofeul PRESEI la secțiunea Radio a Târgului de Carte GAUDEAMUS. Evenimentul dedicat lecturii s-a încheiat duminică, 9 aprilie, cu decernarea premiilor.

La categoriile edituri, pe locul 3 s-a situat  Editura Nemira, urmată pe  locul 2 de Editura RAO şi pe locul 1 de Humanitas.

Cea mai râvnită carte a ediţiei a fost desemnat volumul „Politically Incorrect. Scenarii pentru o Românie posibilă” de Vasile Sebastian Dâncu, publicat de Editura Şcoala Ardeleană.

Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, a ținut să felicite Radio România și Radio Cluj pentru ediția a XVIII-a Gaudeamusului de la Cluj, apreciind faptul că literatura vine în centrul orașului direct în fața cititorilor.

S-a acordat și Trofeul Educația, premiată fiind Academia de Studii Economice din București.

În cele cinci zile de târg, 22.000 de vizitatori au trecut pragul pavilionului expozițional din Piața Unirii. În cadrul târgului, Editura Renașterea a Arhiepiscopiei Clujului a lansat două cărți, „Compasiunea Tatălui” de Boris Bobrinskoy și „O scurtă istorie a Bisericii Ortodoxe din Europa Ocidentală în secolul XX” de Christine Chaillot.

Caravana Gaudeamus va face următoarea oprire în luna mai, la Oradea.

 

Ultimele articole

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la Cluj-Napoca

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la Cluj-Napoca

De Ziua Culturii Naționale și a comemorării marelui poet Mihai Eminescu, la 172 de ani de la nașterea sa, la Cluj-Napoca a avut loc un eveniment religios și cultural-artistic, în prezența reprezentanților cultelor religioase din municipiu, a autorităților civile și...