Radio Renașterea a primit Trofeul PRESEI la secțiunea Radio a Târgului de Carte GAUDEAMUS

de | apr. 9, 2017 | Actualitatea religioasă

Postul de radio „Renașterea” al Arhiepiscopiei Clujului a primit pentru a doua oară Trofeul PRESEI la secțiunea Radio a Târgului de Carte GAUDEAMUS. Evenimentul dedicat lecturii s-a încheiat duminică, 9 aprilie, cu decernarea premiilor.

La categoriile edituri, pe locul 3 s-a situat  Editura Nemira, urmată pe  locul 2 de Editura RAO şi pe locul 1 de Humanitas.

Cea mai râvnită carte a ediţiei a fost desemnat volumul „Politically Incorrect. Scenarii pentru o Românie posibilă” de Vasile Sebastian Dâncu, publicat de Editura Şcoala Ardeleană.

Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, a ținut să felicite Radio România și Radio Cluj pentru ediția a XVIII-a Gaudeamusului de la Cluj, apreciind faptul că literatura vine în centrul orașului direct în fața cititorilor.

S-a acordat și Trofeul Educația, premiată fiind Academia de Studii Economice din București.

În cele cinci zile de târg, 22.000 de vizitatori au trecut pragul pavilionului expozițional din Piața Unirii. În cadrul târgului, Editura Renașterea a Arhiepiscopiei Clujului a lansat două cărți, „Compasiunea Tatălui” de Boris Bobrinskoy și „O scurtă istorie a Bisericii Ortodoxe din Europa Ocidentală în secolul XX” de Christine Chaillot.

Caravana Gaudeamus va face următoarea oprire în luna mai, la Oradea.

 

Ultimele articole

Biserica Parohiei Turda Nouă II, târnosită de ÎPS Părinte Andrei

Biserica Parohiei Turda Nouă II, târnosită de ÎPS Părinte Andrei

La sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului, sâmbătă, 1 octombrie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă a Parohiei Turda Nouă...

Vernisaje, curs de muzică psaltică și concerte la Zilele Artei Bizantine

Vernisaje, curs de muzică psaltică și concerte la Zilele Artei Bizantine

Ediția a 18-a a „Zilelor artei Bizantine” se va desfășura la Cluj-Napoca și Alba Iulia în perioada 6-9 octombrie 2022. Evenimentul este organizat de Sorin Albu, cadru didactic la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca și coordonatorul grupului de muzică, artă...

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

În ziua de joi, 29 septembrie 2022, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, s-a desfășurat ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Principalele hotărâri ale...