Radio Renașterea, un proiect al Mitropolitului Bartolomeu Anania, împlinește 24 de ani

de | mai 1, 2023

Radio Renașterea aniversează 24 de ani de activitate luni, 1 mai 2023. Postul de radio al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului a fost înființat la inițiativa vrednicului de pomenire Mitropolit Bartolomeu Anania, cu menirea ca, „pe calea undelor, cuvântul Evangheliei să coboare de pe amvoane și să pătrundă în suflete și conștiințe”.

A început să emită la 1 mai 1999, pe frecvența 91 MHz, 24 de ore din 24, în municipiul Cluj-Napoca și împrejurimi.

Din 1 mai 2004 poate fi recepționat online la adresa www.radiorenasterea.ro, iar de la 1 mai 2005 emite și la Bistrița, al doilea oraș ca importanță din eparhie, pe frecvența 102 MHz.

Din anul 2019, programele postului pot fi ascultate și în zona Huedinului, până în județul Sălaj, pe frecvența 99.1 MHz.

Programul include emisiuni de tip teologic și religios, dar și programe culturale, sociale, muzicale și informative.

Redacția, condusă de Arhidiaconul Dan Grigore Văscu, are cinci departamente Teologic, Social, Cultural-Muzical, Informativ și Tehnic și peste 20 de angajați – în principal tineri cu diferite specializări: teologie în cea mai mare parte, dar și muzicologie, filologie, filosofie, teatru și jurnalism. Activitatea postului este susținută și de numeroși colaboratori.

Emisiunile nu neglijează nicio categorie de vârstă, chiar dacă există programe dedicate anumitor categorii, cum ar fi adolescenți, studenți, persoane cu nevoi speciale sau copii.


În Biserica Ortodoxă Română, pe lângă Radio Renașterea și Radio Trinitas, postul de radio al Patriarhiei Române, mai funcționează alte trei radiouri eparhiale: Radio Dobrogea, Radio Reîntregirea și Radio Lumina.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ziua mondială de conștientizare față de autism

Ziua mondială de conștientizare față de autism

În data de 2 aprilie a fiecărui an suntem invitați să conștientizăm faptul că în lume unul din 68 de copii suferă de tulburări din spectrul autist și să acționăm în vederea îmbunătățirii vieții lor. Ziua mondială de sensibilizare faţă de autism a fost decisă de...

30 martie ‘89: Monahul Nicolae Steinhardt trecea la viața veșnică

30 martie ‘89: Monahul Nicolae Steinhardt trecea la viața veșnică

Pe 30 martie 1989, Nicolae Steinhardt, monahul de la Mănăstirea Rohia, trecea la viața veșnică. Convertit la ortodoxie și botezat în detenție la Jilava, a fost o personalitate emblematică a spiritualității și culturii creștin-ortodoxe românești din perioada comunistă....