Răzvan Roşu, tânărul ce îmbracă zilnic costumul popular din zona Munţilor Apuseni

de | mai 19, 2015

Deşi a trăit o parte importantă a vieţii sale la oraş, Răzvan Roşu nu s-a putut desprinde de lumea satului, acolo unde își are rădăcinile, și anume la Mărișel, județul Cluj. Atât în ţară, cât şi în străinătate Răzvan poate fi foarte uşor recunoscut, deoarece zilnic se îmbracă în haine specifice zonei Munţilor Apuseni. Totodată are permanent la el, după curea, câteva fluiere.
Este tânăr, a studiat Etnologia din cadrul Facultăţii de Istorie şi Filosofie a Universității “Babeș-Bolyai” și dorește ca lumea satului să nu devină o amintire. În acest scop, după terminarea facultăţii, s-a înscris la masterat, la secţia „Istoria și socio-antropologia epocii moderne” a Universitătăţii Babeș-Bolyai și la departamentul de Studii Sud – Est Europene „Südosteuropastudien” Friedrich Schiller Universität din Jena, Germania.

Despre Răzvan se spune că este printre ultimii tulnicari bărbaţi din ţară. Răzvan vrea să schimbe lumea și regretă că, „aici la noi în ţară nu există o scară a valorilor şi de multe ori, întâmplarea şi hazardul hotărăsc destine”.

Povestea lui vă invit să o descoperiți în cadrul emisiunii, unde ne-a povestit cum a hotărât să îmbrace zilnic hainele populare, ce-și dorește să facă pe viitor dar ne-a și cântat la fluier.

 

Amintiri din vatra satului
Amintiri din vatra satului
Răzvan Roşu, tânărul ce îmbracă zilnic costumul popular din zona Munţilor Apuseni
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/grigore-samboan/" target="_self">Grigore Sâmboan</a>

Grigore Sâmboan

absolvent al studiilor de Teologie și Jurnalism redactor radio Renașterea

Emisiuni recente

Taina Mirului. Ce ne spune Biblia? P1

Taina Mirului. Ce ne spune Biblia? P1

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură”, susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19:00.

Perioada Triodului

Perioada Triodului

Perioada Trodului este un timp de rugăciune mai intensă, de ascultare mai atentă a Sfintelor Scripturi, o perioadă de pocăință și de înmulțire a faptelor bune, în special a milosteniei arătată față de cei în nevoie, față de cei săraci. Triodul ne cheamă la pocăință și...