Realizările Arhiepiscopiei Clujului pe 2015 și planurile de viitor, luate în discuție la început de an

de | ian. 23, 2016 | Actualitatea religioasă

La sediul Arhiepiscopiei Clujului au avut loc sâmbătă, 23 ianuarie 2016, ședințele Consiliului și Adunării Eparhiale. Acestea au fost prezidate de ÎPS Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

Consiliul Eparhial s-a reunit de la ora 8:00, în sala de ședințe a reședinței mitropolitane, unde consilierii eparhiali au prezentat pe larg activitatea fiecărui sector pe anul 2015.

Îninte de lucrările Adunării Eparhiale, în Paraclisul Seminarului Teologic, s-a oficiat un Te-Deum, în prezenta Înaltpreasfițitului Părinte Andrei, a Preasfințitului Vasile Someșanul și a membrilor Adunării Eparhiale. În deschiderea ședinței adunării eparhiale, ce a avut loc în Aula Nicolae Ivan, Mitropolitul Clujului a susținut un cuvânt de învățătură unde a subliniat faptul că Biserica este comunitatea celor chemați la mântuire:

[mom_video type=”youtube” id=”ptVnqOkuL3g” width=”640″ height=”480″]

Au fost prezentate pe urmă realizările Eparhiei Clujului din anul 2015, pe plan pastoral misionar, social, cultural și economic. Unul din principalele evenimente organizate de Arhiepiscopia Clujului a fost Întâlnirea tinerilor ortodocși din Europa, ce a avut loc în luna septembrie, în prezența Preafericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române:

Pe lângă consilierii eparhiali, parinții protopopi, conducătorii școlilor teologice, au luat parte la ședință și membrii Academiei Române din Cluj-Napoca, reprezentanții armatei și autoritățile locale din Cluj și Bistrița.

Ultimele articole

Eroii neamului

Eroii neamului

La sărbătoarea „Înălţării Domnului” sunt cinstiţi Eroii Neamului. Această hotărâre a fost luată de Sfântul Sinod al Bisericii noastre în anul 1999. De fapt, se reactualizează un obicei mai vechi stipulat în Tratatul de la Versailles şi într-un Decret-lege din 1920 al...

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Năsăud

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Năsăud

La Centrul Misionar de Tineret „Ioan Bunea” din Sîngeorz-Băi, luni, 22 mai 2023, clericii din Protopopiatul Ortodox Năsăud s-au reunit în cadrul conferinței preoțești semestriale de primăvară. Întâlnirea a fost precedată de un Te Deum, fiind săvârşit la Biserica „Sf....