Realizările Arhiepiscopiei Clujului pe 2015 și planurile de viitor, luate în discuție la început de an

de | ian. 23, 2016

La sediul Arhiepiscopiei Clujului au avut loc sâmbătă, 23 ianuarie 2016, ședințele Consiliului și Adunării Eparhiale. Acestea au fost prezidate de ÎPS Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

Consiliul Eparhial s-a reunit de la ora 8:00, în sala de ședințe a reședinței mitropolitane, unde consilierii eparhiali au prezentat pe larg activitatea fiecărui sector pe anul 2015.

Îninte de lucrările Adunării Eparhiale, în Paraclisul Seminarului Teologic, s-a oficiat un Te-Deum, în prezenta Înaltpreasfițitului Părinte Andrei, a Preasfințitului Vasile Someșanul și a membrilor Adunării Eparhiale. În deschiderea ședinței adunării eparhiale, ce a avut loc în Aula Nicolae Ivan, Mitropolitul Clujului a susținut un cuvânt de învățătură unde a subliniat faptul că Biserica este comunitatea celor chemați la mântuire:

[mom_video type=”youtube” id=”ptVnqOkuL3g” width=”640″ height=”480″]

Au fost prezentate pe urmă realizările Eparhiei Clujului din anul 2015, pe plan pastoral misionar, social, cultural și economic. Unul din principalele evenimente organizate de Arhiepiscopia Clujului a fost Întâlnirea tinerilor ortodocși din Europa, ce a avut loc în luna septembrie, în prezența Preafericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române:

Pe lângă consilierii eparhiali, parinții protopopi, conducătorii școlilor teologice, au luat parte la ședință și membrii Academiei Române din Cluj-Napoca, reprezentanții armatei și autoritățile locale din Cluj și Bistrița.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA