Recital Cameral – Harmonia Mundi

de | sept. 5, 2022

140 de ani de la nașterea lui Nicolae Titulescu celebrați printr-un proiect cultural complex care include recitaluri camerale, conferințe pe teme de istorie contemporană și lansări de filme.

Recital cameral DIANA JIPA / ȘTEFAN DONIGA

Curator invitat: Dr. MARIN POP – istoric, șeful secției Muzeografie din cadrul Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, în colaborare cu Asociația Culturală INNOVARTE, vă invită miercuri, 7 septembrie 2022, începând cu ora 18, la Recitalul cameral susținut de Diana Jipa și Ștefan Doniga, în sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei.

Violonista DIANA JIPA și pianistul ȘTEFAN DONIGA vor susține cel de-al doilea recital din cadrul unui amplu proiect cultural dedicat împlinirii a 140 de ani de la nașterea uneia dintre personalitățile marcante ale istoriei contemporane românești: Nicolae Titulescu.

Recital Cameral - Harmonia Mundi

Sub titlul HARMONIA MUNDI are loc un turneu național de 10 recitaluri camerale, fiecare moment muzical fiind precedat de câte o conferință pe tema vieții și activității ilustrului diplomat român, conferințe susținute de personalități ale cercetării istorice românești.

Astfel, alături de cei doi protagoniști ai recitalurilor camerale, la recitalul din Cluj va fi prezentDr. Marin Pop – istoric, șeful secției Muzeografie din cadrul Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău.

Proiectul „HARMONIA MUNDI – TITULESCU 140” este organizat de Asociația Culturală INNOVARTE cu finanțarea Ministerului Culturii și cu valorosul parteneriat al postului Radio România Muzical, al Muzeului Național de Istorie a României din București, al Universității Naționale de Muzică din București și al instituțiilor care găzduiesc evenimentele incluse în program: Muzeul de Artă din Constanța, Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj, Casa Memorială „Iuliu Maniu” din Bădăcin, Direcția Județeană pentru Cultură Sălaj, Filarmonica „Dinu Lipatti” din Satu Mare, Consiliul Județean Neamț, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Piatra Neamț, Primăria Soveja, Centrul Cultural „Simion Mehedinți” Soveja, Teatrul Municipal „Maior Ghoerghe Pastia” din Focșani, Muzeul Brăilei „Carol I”,Școala Populară de Arte și Meserii „Vespasian Lungu” din Brăila, Direcția Județeană pentru Cultură Brăila, Filarmonica Pitești.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură
Vacanța la biblioteca „Octavian Goga” Cluj

Vacanța la biblioteca „Octavian Goga” Cluj

Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează în perioada 1 iulie – 30 august 2024 o serie de activități sub genericul Vacanța la bibliotecă, o alternativă pentru copii și adolescenți de...