Recital de colinde de Sf. Ierarh Nicolae, în parohia Adormirea Maicii Domnului

de | dec. 7, 2015

Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae a fost marcată în parohia „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul clujean Mănăștur prin prezența părintelui protopop din Huedin, Călin Ciprian Taloș.

Părintele a slujit Sfânta Liturghie, alături de preoții slujitori ai bisericii și a rostit un cuvânt de învățătură despre Sfântul Nicolae, îndemnându-i pe credincioși să facă față încercărilor vieții, făcând referire la Cartea lui Iov din Vechiul Testament. Sfânta Liturghie s-a încheiat cu un concert de colinde, susținut de IMG_1451părintele protopop Taloș, împreună cu fiica și soția sa, Maria și Petronela Taloș.

Și în acest post al Nașterii Domnului, credincioșii parohiei păstorite de părintele protopop Dan Hognogi se vor bucura de prezența mai multor invitați speciali, printre care decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, pr. prof. Vasile Stanciu și părintele protosinghel Simeon Pintea, preot slujitor la Catedrala Mitropolitană din Cluj Napoca.

În parohie vor avea loc și alte momente cultural-religioase dedicate Sărbătorii Nașterii Domnului. În data de 11 decembrie, de la ora 13 se va desfășura ediția a V-a a festivalului de colinde și tradiții „Crăciunul la români”, la care vor participa 150 de elevi de la 5 licee și scoli clujene, iar în 13 decembrie, după Sfânta Liturghie, cele trei grupuri parohiale, de copii, adolescenți și tineri vor susține pentru credincioși un recital de colinde. În data de 18 decembrie, după slujirea Tainei Sfântului Maslu, enoriașii parohiei se vor bucura de un alt recital de colinde, susținut de corala protopopiatului Cluj 1, a transmis pentru Radio Renașterea, Stela Florea.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...