Recital de colinde, la sediul Protopopiatului Ortodox Huedin

de | dec. 12, 2018

La sediul Protopopiatului Ortodox Huedin a avut loc marți, 11 decembrie 2018, de la ora 17:00, un recital extraordinar de colinde, susținut de artiștii lirici Sergiu Chirilă, Florin Sâmpelean și Marius Sâmpelean. În cadrul evenimentului a avut loc și lansarea CD-ului de colinde Sus la poarta cerului. La final, părintele protopop Dan Lupuțan, le-a mulțumit soliștilor pentru prezență și cântec. Totodată, le-a oferit Diploma Omagială Protopop Martir Aurel Munteanu, pentru bogata activitate culturală desfășurată pe marile scene ale lumii.

Florin Sâmpelean este absolvent al Academiei de Muzică Gheorghe Dima, secția canto și artă scenică, artist liric și angajat al Operei Naționale din Cluj-Napoca. Totodată este și preot paroh în Parohia Ortodoxă Mănășturul Românesc, Protopopiatul Huedin.

Marius Sâmpelean a absolvit două Conservatoare de Muzică din Germania, cel din Mainz, Universitatea Johannes Guttenberg și cel din Dusseldorf, Robert Schumann, având titlu academic în belacanto. Actualmente este prezent în calitate de solist invitat pe toate scenele internaționale, cum ar fi: Frankfurt, Zurich, Amsterdam, Vladivostok, etc. Deasemenea, pe lângă roluri importante din opere, este prezent în majoritatea Galelor Internaționale importante de Muzică Clasică, colaborând în același timp în diferite proiecte cu Filarmonica de Stat din Cluj-Napoca. Timbrul lui baritonal unic, îl face să fie unul dintre cei mai căutați baritoni lirici din generația sa.

Sergiu Chirilă este profesor de canto, a absolvit Conservatorul la Oradea și încă din facultate a susținut concerte, atât pe plan național, cât și pe plan internațional. A câștigat numeroase premii la concursuri de specialitate, iar în paralel a compus muzică pentru artiști consacrați din industria muzicală. O colaborare notabilă a fost cu Paolo Marioni, celebrul compozitorul a lui Andrea Bocelli, la piesa Opera. Până în prezent, piesele compuse de el au reușit să strângă pe internet milioane de vizualizări, iar cea mai recentă colaborare este cu Marius Sâmpelean la piesa Adagio.

pr. Muntean Dan Mihai

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...