Refuzul autorității spirituale a Bisericii în lumea postmodernă

de | nov. 3, 2020

Întâlnirea de săptămâna aceasta aduce în atenția ascultătorilor postului de radio Renașterea o atitudine a lumii contemporane, cu privire la autoritatea spirituală a Bisericii. Așa cum am amintit și în edițiile precedente, această stare a lucrurilor vine ca o continuare a secularizării. Omul contemporan nu admite ca cineva, mai ales o instituție, să îi dicteze, să îi traseze, reperele vieții sale.

Astfel, pe de o parte, ne confruntăm atât cu refuzul oricărui tip de autoritate, iar pe de altă parte, refuzul autorității spirituale a Bisericii este cel mai întâlnit, mai ales pentru că, generația tânără, în urma schimbului de mentalități produs în lumea postmodernă, nu reușește să își asume sfaturile evanghelice trasate de Evanghelie ca normative în lumea de azi. Ba mai mult, adeseori normele morale propuse de Biserică sunt catalogate drept defazate, depășite, în raport cu ethosul lumii de astăzi.

În acest context, încercăm un dialog cu drd. Gabriel Noje, pe o temă pe cât de simplă, pe atât de sensibilă, ca refuzul autorității, dar în special, refuzul autorității spirituale.

Vă dorim audiție cu folos!

Cultură, morală, societate
Cultură, morală, societate
Refuzul autorității spirituale a Bisericii în lumea postmodernă
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/pr-robert-kovacs/" target="_self">Pr. Robert Kovacs</a>

Pr. Robert Kovacs

Absolvent al studiilor de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În prezent, doctorand în cadrul aceleiași instituții de învățământ superior. Redactor la Radio Renașterea și preot paroh la Parohia Ortodoxă „Sfântul Silvestru” din Cluj-Napoca.

Emisiuni recente

Paradoxul măririi | Duminica a 5-a din Post

Paradoxul măririi | Duminica a 5-a din Post

Ev. Marcu 10, 32-45; Prevestirea Pătimirilor - Cererea fiilor lui Zevedeu „Şi erau pe drum, suindu-se la Ierusalim, iar Iisus mergea înaintea lor. Şi ei erau uimiţi şi cei ce mergeau după El se temeau. Şi luând la Sine, iarăşi, pe cei doisprezece, a început să le...

Când va fi sfârșitul lumii? Ce ne spune Biblia? P5

Când va fi sfârșitul lumii? Ce ne spune Biblia? P5

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură”, susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19:00.   Focul apare ca element transformator la...