Reguli de bună administrare a antibioticelor

de | mart. 8, 2022

Cu siguranță ați trecut prin situații medicale în care v-ați confruntat cu o răceală, o gripă, o viroză. V-ați administrat vreodată antibiotice doar pentru că aveați în casă și…a funcționat cualte ocazii? Sau poate a funcționat pentru mama, soția ori un prieten.Ei bine, știați că o mare parte din populația lumii e astăzi rezistentă la marea majoritate a antibioticelor comercializate în farmacii? Care sunt cauzele? Cum ne putem feri de această problemă? Cum gestionăm corect administrarea antibioticelor?

Pentru a afla un răspuns obiectiv, stăm de vorbă cu pr. dr. Bogdan Chiorean, directorul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”, din Cluj-Napoca. Firește, în calitate de medic, părintele Bogdan Chiorean ne oferă și câteva sfaturi cu privire la acest subiect.

Sănătate și bucurii!

Cultura vieții
Cultura vieții
Reguli de bună administrare a antibioticelor
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/pr-robert-kovacs/" target="_self">Pr. Robert Kovacs</a>

Pr. Robert Kovacs

Absolvent al studiilor de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În prezent, doctorand în cadrul aceleiași instituții de învățământ superior. Redactor la Radio Renașterea și preot paroh la Parohia Ortodoxă „Sfântul Silvestru” din Cluj-Napoca.

Emisiuni recente

Despre perioada Triodului

Despre perioada Triodului

Pe parcursul celor zece săptămâni ale perioadei Triodului (denumirea vine de la cartea de cult folosită la strană în aceste săptămâni - Triod, gr. „triodion”, trei ode sau imne, întrucât cântările Utreniei sunt structurate în câte trei cântări), începând cu Duminica...