Repere practice în activitatea cu tinerii, pentru preoții din Protopopiatul Huedin

de | aug. 9, 2016

Marți, 9 August 2016, în Protopopiatul Huedin a avut loc întrunirea preoților în ședința lunară de lucru. Începând cu ora 9:30 a fost oficiată slujba de pomenire pentru protopopul Dorel Pușcaș la mormântul acestuia din curtea sediului protopopesc, slujbă oficiată de  părintele protopop Dan Lupuțan, alături de părintele Tudor Mudure – coordonator al activităților cu tinerii în jud. Bistrița-Năsăud și de preoții din protopopiat. La slujba de pomenire a participat și doamna preoteasă Maria Pușcaș, soția protopopului adormit în Domnul, precum și alți apropiați ai regretatului părinte. Întrunirea a continuat în sala de ședințe a protopopiatului, aceasta primind denumirea „Sala de Conferințe Protopop Dorel Pușcaș”.

În cadrul ședinței părintele protopop Dan Lupuțan a prezentat revista „Glasul”, ediție în memoria părintelui protopop Dorel Pușcaș, continuând cu celelalte anunțuri administrative. A doua parte a întrunirii a fost susținută de  părintele Tudor Mudure, coordonatorul activităților cu tinerii pentru județul Bistrița-Năsăud, care a răspuns invitației adresate de părintele protopop și a prezentat preoților un material intitulat „Tinerețea veșnică și frumusețea vieții”, în care a expus câteva repere de ordin practic de care preoții se pot folosi în activitățile cu tinerii și cu copiii pe care le desfășoară în parohii. Expunerea părintelui Tudor Mudure se încadrează în contextul activităților derulate pe tot parcursul anului 2016 în Patriarhia Română, anul 2016 fiind „Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox”. De asemenea, părintele Tudor Mudure a făcut și o prezentare amănunțită a activităților educative întreprinse cu copiii și cu tinerii, care participă în taberele organizate la Centrul Misionar de Tineret „Ioan Bunea” din Sângeorz-Băi.

În încheierea întrunirii a fost dezbătută activitatea cercurilor preoțești din Protopopiatul Huedin pe trimestrul al 2-lea al anului în curs, preoții fiind îndemnați să se implice mai mult în activitatea cercului pastoral din care fac parte, pentru o mai bună colaborare între preoți și pentru o amplificare a activităților misionare în parohii, a transmis corespondentul radio Renașterea, pr. Vlad Bob.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA