REPORTAJ: Întâlnirea Tinerilor Ortodocși 2015, aproape de debut

de | sept. 4, 2015 | Actualitatea religioasă, Întâlnirea Tinerilor 2015

Cu adevărat, Întâlnirea Tinerilor Creștini Ortodocși de la Cluj-Napoca este un tur de forțe. În primul rând, de forțe pozitive, de energie, de viață, pentru că asta înseamnă tinerețea, de care Arhiepiscopia Clujului și-a dorit să aibă grijă. „Tinerii sunt cei ce însuflețesc lumea”, spune Mitropolitul Clujului, „de aceea trebuie să avem grijă de soarta lor, dacă vrem să avem un viitor bun!”, adaugă Înaltpresfințitul Părinte Andrei.

Aceasta a fost deviza cu care au pornit organizatorii, pregătirea celei mai mari reuniuni a tineretului ortodox de până acum. Au mai ramas doar câteva ore până la deschidere și deja, multe grupuri au ajuns la Cluj-Napoca.

În așteptarea deschiderii oficiale a Întâlnirii Tinerilor Creștini Ortodocși din Europa, organizată la Cluj-Napoca în perioada 4-7 septembrie 2015, Radio Renașterea vă oferă un reportaj despre ce a însemnat organizarea celei mai mari reuniuni de acest fel.

 

Ultimele articole

Duhovnicul este asemeni unui arbore

Duhovnicul este asemeni unui arbore

Amfilohie, Bătrânul din Patmos: „Eu mă asemăn cu un arbore bătrân la umbra căruia oile blânde a lui Hristos îşi găsesc plăcerea de a se adăposti în zilele calde de vară, iar păsările mici să se aşeze pe ramurile lui. Toate îl roagă pe bătrânul arbore să trăiască,...

Te Deum în biserici de Ziua Naţională a României

Te Deum în biserici de Ziua Naţională a României

Biroul de presă al Patriarhiei Române transmite un detalii privind celebrarea Zilei Naționale în bisericile ortodoxe. Comunicatul de presă: Te Deum în bisericile ortodoxe de Ziua Naţională a României De Ziua Naţională a României, miercuri, 1 decembrie 2021, după...