Reprezentanții a nouă parohii din protopopiatul Gherla, prezenți la sărbătoarea Zilelor Iclodului

de | sept. 4, 2017

În duminica a XIII a dupa Rusalii, a avut loc în Parohia ortodoxa „Sf. Nicolae” din Iclod, intrunirea cercului pastoral Iclod.

Din acest cerc pastoral fac parte 9 parohii din protopopiatul Gherla: Bontida, Fundatura, Iclod, Iclozel, Orman, Livada, Ghirolt, Alunis si Corneni.

Această întrunire a fost prilejuită  de serbarea zilelor Iclodului. De la ora 14 in fata Monumentului Eroilor s-a savarsit o slujba de Te Deum, s-au depus coroane de flori in cinstea eroilor si  s-a vizitat muzeul comunei Iclod ” Aurel Bulbuc”.

De la ora 16 a  avut loc un spectacol folcloric, pe o scena amenajata la stadionul comunei, iar spre seara a fost  si un foc de artificii.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Pr. Prof. Stelian Tofană a conferențiat la Dej pe tema dependențelor

Pr. Prof. Stelian Tofană a conferențiat la Dej pe tema dependențelor

„Dependențele – Utopia unei eliberări?!”, a fost tema despre care părintele Stelian Tofană a conferențiat în fața a sute de dejeni. În cadrul Proiectului Cultural ,,Familia și Societatea, ce ne spune Biblia?”, organizat de către Protopopiatul Ortodox Român Dej în...

Studiu biblic în Protopopiatul Ortodox Turda

Studiu biblic în Protopopiatul Ortodox Turda

Joi, 16 noiembrie 2023, începând cu ora 18:00, la sediul Protopopiatului Ortodox Turda, s-a desfășurat un program biblic susținut de pr. dr. Cătălin Varga, specialist în teologie biblică și preot la Parohia Ortodoxă Oprișani I din municipiul Turda. Acest eveniment,...

În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

Capela din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița va fi funcționa într-o bisericuță care urmează să fie construit în curtea spitalului, a anunțat managerul instituției, Gabriel Lazany la începutul acestei luni. Decizia a fost luată în primul rând din...

Ziua Armatei, sărbătorită în comuna Jucu

Ziua Armatei, sărbătorită în comuna Jucu

Ca în fiecare an, Ziua Armatei Române a fost marcată și în Comuna Jucu, printr-un eveniment organizat de Unitatea Militară, în colaborare cu administrația locală, Școala „Gheorghe Barițiu” și Biserica Ortodoxă.