Resfințirea bisericii din localitatea clujeană Alunișu, protopopiatul Huedin

de | iul. 16, 2016 | Actualitatea religioasă

Biserica din localitatea clujeană Alunișu, veche de peste 130 de ani, a fost resfințită de Mitropolitul Clujului, sâmbătă, 16 iulie 2016.

Slujba a început în jurul orei 9:00 și a fost urmată de Sfânta Liturghie, oficiată de ierarh, în sobor de preoți și diaconi.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei i-a felicitat pe toți cei implicați în lucrările efectuate la biserică și a binecuvântat o statuie reprezentând  bustul lui Avram Iancu, amplasat în curtea locașului de cult.

AUDIO: protopopul Huedinului, părintele Dan Lupuțan:

Biserica „Pogorârea Sfântului Duh”, din filia Alunișu, ce aparține parohiei Sâncraiu a fost sfințită acum 40 de ani de Înaltpreasfințitul Justinian al Maramureșului.

Locașul de cult a fost restaurat complet în ultimii ani: „Pictarea integrală a interiorului, zidirea din nou a Sfintei Mese, parchetarea interiorului, achiziționarea de noi policandre, introducerea încălzirii, renovarea exteriorului, construcția unui pridvor la intrarea în biserică și înfrumusețarea curții bisericii s-au realizat prin grija și strădania părintelui paroh Dănuț Călățean, a d-lui subcomisar Călățan, precum și a celor aproximativ 30 de enoriași ai filiei Alunișu”, a declarat pentru Radio Renașterea, protopopul de Huedin, părintele Dan Lupuțan.

Ultimele articole

Un număr record de persoane au trecut pragul Muzeului Etnografic

Un număr record de persoane au trecut pragul Muzeului Etnografic

Muzeele Consiliului Județean Cluj au atras, și în 2022, vizitatori din toate colțurile lumii Muzeele subordonate Consiliului Județean Cluj au reprezentat, și în anul 2022, una dintre atracțiile principale atât pentru publicul clujean, cât și pentru turiști din alte...

Slujire arhierească în Parohia „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca

Slujire arhierească în Parohia „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca

În Duminica după Botezul Domnului (Începutul propovăduirii Domnului), 8 ianuarie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, i-a binecuvântat pe credincioșii Parohiei...