Resfințirea bisericii din localitatea clujeană Alunișu, protopopiatul Huedin

de | iul. 16, 2016 | Actualitatea religioasă

Biserica din localitatea clujeană Alunișu, veche de peste 130 de ani, a fost resfințită de Mitropolitul Clujului, sâmbătă, 16 iulie 2016.

Slujba a început în jurul orei 9:00 și a fost urmată de Sfânta Liturghie, oficiată de ierarh, în sobor de preoți și diaconi.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei i-a felicitat pe toți cei implicați în lucrările efectuate la biserică și a binecuvântat o statuie reprezentând  bustul lui Avram Iancu, amplasat în curtea locașului de cult.

AUDIO: protopopul Huedinului, părintele Dan Lupuțan:

Biserica „Pogorârea Sfântului Duh”, din filia Alunișu, ce aparține parohiei Sâncraiu a fost sfințită acum 40 de ani de Înaltpreasfințitul Justinian al Maramureșului.

Locașul de cult a fost restaurat complet în ultimii ani: „Pictarea integrală a interiorului, zidirea din nou a Sfintei Mese, parchetarea interiorului, achiziționarea de noi policandre, introducerea încălzirii, renovarea exteriorului, construcția unui pridvor la intrarea în biserică și înfrumusețarea curții bisericii s-au realizat prin grija și strădania părintelui paroh Dănuț Călățean, a d-lui subcomisar Călățan, precum și a celor aproximativ 30 de enoriași ai filiei Alunișu”, a declarat pentru Radio Renașterea, protopopul de Huedin, părintele Dan Lupuțan.

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...