Resfințirea bisericii din localitatea clujeană Alunișu, protopopiatul Huedin

de | iul. 16, 2016

Biserica din localitatea clujeană Alunișu, veche de peste 130 de ani, a fost resfințită de Mitropolitul Clujului, sâmbătă, 16 iulie 2016.

Slujba a început în jurul orei 9:00 și a fost urmată de Sfânta Liturghie, oficiată de ierarh, în sobor de preoți și diaconi.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei i-a felicitat pe toți cei implicați în lucrările efectuate la biserică și a binecuvântat o statuie reprezentând  bustul lui Avram Iancu, amplasat în curtea locașului de cult.

AUDIO: protopopul Huedinului, părintele Dan Lupuțan:

Biserica „Pogorârea Sfântului Duh”, din filia Alunișu, ce aparține parohiei Sâncraiu a fost sfințită acum 40 de ani de Înaltpreasfințitul Justinian al Maramureșului.

Locașul de cult a fost restaurat complet în ultimii ani: „Pictarea integrală a interiorului, zidirea din nou a Sfintei Mese, parchetarea interiorului, achiziționarea de noi policandre, introducerea încălzirii, renovarea exteriorului, construcția unui pridvor la intrarea în biserică și înfrumusețarea curții bisericii s-au realizat prin grija și strădania părintelui paroh Dănuț Călățean, a d-lui subcomisar Călățan, precum și a celor aproximativ 30 de enoriași ai filiei Alunișu”, a declarat pentru Radio Renașterea, protopopul de Huedin, părintele Dan Lupuțan.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Clujenii sunt invitați să participe duminică, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii organizată în centrul municipiului Cluj-Napoca. Evenimentul continuă o veche tradiţie din Ardeal ce are în centrul ei rugăciunea pentru mediul înconjurător şi pentru...

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Sâmbătă, 15 iunie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din satul Arșița, comuna Măgura Ilvei, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul sfințirii capelei...