Resfințirea bisericii din Rogojel, județul Cluj

de | mai 8, 2015 | Actualitatea religioasă

Biserica parohiei Rogojel, de la poalele muntelui Vlădeasa, va fi resfințită duminică, 10 mai 2015, de Mitropolitul Andrei al Clujului.

Slujba va fi oficiată de la ora 8:30 de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, alături de un sobor de preoți, și diaconi și va fi urmată de Sfânta Liturghie. Din sobor va face parte și protopopul de Huedin, pr. Ciprian Taloș.

Evenimentul are o importanță deosebită pentru comunitatea de aici, mai ales că anul acesta se împlinesc 300 de ani de la construirea primei biserici ortodoxe, a declarat actualul preot paroh Florin Mereu.

Datorită stării avansate de degradare, actuala biserică din piatră din Rogojel a necesitat ample lucrări de restaurare. În 2010, sub grija părintelui Ștefăniță Potra, s-a început rezidirea locașului de cult. A urmat pictura care a fost realizată de Florin Olari între anii 2012-2014. Lucrările s-au finalizat în ultimii ani cu împrejmuirea bisericii cu un zid de piatră și ridicarea în apropierea ei a unui altar de vară.

 

Ultimele articole

Agenda ierarhilor în Duminica a 6-a după Paști

Agenda ierarhilor în Duminica a 6-a după Paști

În Duminica a 6-a după Paști (a Orbului din naștere), 29 mai 2022, ierarhii din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului vor sluji după următorul program: Înaltpreasfințitul Părinte ANDREI, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului,...

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Dej

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Dej

Clericii din Protopopiatul Ortodox Dej s-au reunit joi, 26 mai 2022, în cadrul conferinței preoțești de primăvară. Întâlnirea a fost precedată de Sfânta Liturghie, fiind săvârșită în Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” Dej, în sobor de preoți, în frunte cu...