Resfințirea bisericii din Rogojel, județul Cluj

de | mai 8, 2015

Biserica parohiei Rogojel, de la poalele muntelui Vlădeasa, va fi resfințită duminică, 10 mai 2015, de Mitropolitul Andrei al Clujului.

Slujba va fi oficiată de la ora 8:30 de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, alături de un sobor de preoți, și diaconi și va fi urmată de Sfânta Liturghie. Din sobor va face parte și protopopul de Huedin, pr. Ciprian Taloș.

Evenimentul are o importanță deosebită pentru comunitatea de aici, mai ales că anul acesta se împlinesc 300 de ani de la construirea primei biserici ortodoxe, a declarat actualul preot paroh Florin Mereu.

Datorită stării avansate de degradare, actuala biserică din piatră din Rogojel a necesitat ample lucrări de restaurare. În 2010, sub grija părintelui Ștefăniță Potra, s-a început rezidirea locașului de cult. A urmat pictura care a fost realizată de Florin Olari între anii 2012-2014. Lucrările s-au finalizat în ultimii ani cu împrejmuirea bisericii cu un zid de piatră și ridicarea în apropierea ei a unui altar de vară.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 25 mai 2024, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Budești, județul Bistrița-Năsăud. Cu această...