Resfințirea bisericii din Rogojel, județul Cluj

de | mai 8, 2015

Biserica parohiei Rogojel, de la poalele muntelui Vlădeasa, va fi resfințită duminică, 10 mai 2015, de Mitropolitul Andrei al Clujului.

Slujba va fi oficiată de la ora 8:30 de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, alături de un sobor de preoți, și diaconi și va fi urmată de Sfânta Liturghie. Din sobor va face parte și protopopul de Huedin, pr. Ciprian Taloș.

Evenimentul are o importanță deosebită pentru comunitatea de aici, mai ales că anul acesta se împlinesc 300 de ani de la construirea primei biserici ortodoxe, a declarat actualul preot paroh Florin Mereu.

Datorită stării avansate de degradare, actuala biserică din piatră din Rogojel a necesitat ample lucrări de restaurare. În 2010, sub grija părintelui Ștefăniță Potra, s-a început rezidirea locașului de cult. A urmat pictura care a fost realizată de Florin Olari între anii 2012-2014. Lucrările s-au finalizat în ultimii ani cu împrejmuirea bisericii cu un zid de piatră și ridicarea în apropierea ei a unui altar de vară.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Joi, 30 noiembrie 2023, Biserica Ortodoxă Română îl sărbătoreşte pe Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului,...