Resfințirea bisericii ortodoxe din satul Rogojel

de | mai 10, 2015 | Actualitatea religioasă

Sătenii din Rogojel, o localitate aflată la poalele muntelui Vlădeasa, au primit duminică, 10 mai 2015, vizita Mitropolitului Andrei al Clujului. Ierarhul a resfințit actuala biserică din piatră a parohiei cu hramul  „Sfânta Treime”,  ce a fost reabilitată în ultimii ani.

 

Slujba de resfințire a fost oficiată la ora 9:00 și a fost continuată cu sfințirea altarului de vară, ridicat în preajma bisericii, unde a fost săvârșită Sfânta Liturghie. A slujit alături de Înaltpreasfințitul Andrei un sobor de 25 de preoți și diaconi, majoritatea clericilor veniți din parohiile de pe raza protopopiatului Huedin, dar și din zona Bistriței.

DSC04181

Au participat la acest moment istoric pentru comunitatea de aici, pe lângă sătenii din Rogojel, mulți dintre ei veniți la biserică îmbrăcați în straie populare, credincioși din satele vecine și autorități locale. A fost prezent la slujbă și un grup de credincioși din Ilva Mică, care a dat răspunsurile la strană. Bistrițenii au venit împreună cu preotul lor Ștefăniță Potra, fostul paroh din Rogojel, pentru a lua parte împreună la bucuria comunității de aici.

Pornind de la cartea profetului Amos, Mitropolitul Clujului, a vorbit celor prezenți despre hrana duhovnicească.

 

 

La momentul potrivit din cadrul slujbei, foarte mulți oameni s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului. La cei mai mici dintre ei, dar și la elevi și studenți, Ierarhul le-a împărțit cărți de rugăciune, îndemnându-i la o intensificare a vieții lor duhovnicești.

DSC04182

În semn de apreciere pentru misiunea pastoral-misionară în Rogojel, fostul paroh Ștefăniță Potra, dar și actualul preot slujitor Florin Mereu au fost ridicați la rangul de iconom și sachelar. A fost gratulat și epitropul bisericii, Gheorghe Roșca care pentru sprijinul financiar oferit bisericii, a primit din partea Părintelui Mitropolit, Crucea Transilvană. Au fost oferite diplome de aleasă cinstire și altor oameni de bine din localitate, care au susținut lucrările bisericii în toți acești ani.

Ultimele articole

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...