Rolul alimentației sănătoase în combaterea obezității infantile

de | feb. 7, 2020

În ediția de săptămâna trecută am discutat despre un subiect foarte controversat și îngrijorător și anume – Obezitatea infantilă. Din păcate, România se clasează pe locul al doilea în Europa în ce privește obezitatea la copii, iar daca nu se vor lua masuri, lucrurile se vor inrăutăți și mai mult pe viitor.

În ediția de astăzi a emisiunii ne vom opri asupra importanței alimentației de zi cu zi și a impactului asupra stării noastre de sănătate. Mai pe scurt, cum ne poate ajuta alimentatia sa prevenim obezitatea, surplusul de kilograme si bolile adiacente aparute in urma obezitatii.

Unul dintre cei mai importanti si mai relevanti factori in determinarea starii de sanatate sau de boala, este alimentatia de zi cu zi. Asadar, cu cat acordam o grija mai mare la ceea ce mancam si consumam in fiecare zi, cu atat asta va face in timp diferenta intre un organism sanatos si unul bolnav. Alti factori importanti in determinarea unei greutati normale si a unei stari de sanatate optime, sunt si activitatea fizica si odihna.

Dar, sa le luam pe rand :

Cum ne ajuta o alimentatie sanatoasa sa prevenim obezitatea si surplusul de kilograme, cat si multitudinea de afectiuni ce vin la pachet cu acestea?

Ce masuri concrete putem lua in acest sens?

Fie ca vorbim de prevenirea obezitatii sau de tratarea ei, exista cateva principii de baza pentru o alimentatie sanatoasa, de care ar trebui sa tinem cont.

Obezitatea infantila este o problema grava ce nu trebuie neglijata!

 Odata instalata, obezitatea se trateaza greu, implica costuri ridicate, prin urmare prevenirea ei este o problema de sanatate publica. Componenta educationala este esentiala, iar adultii nu numai ca hranesc generatia viitoare, dar sunt exemplele pe care cei mici le vor urma.

Parintii sunt in primul rand responsabili de implementarea acestor masuri, despre care am discutat in editia de astazi a emisiunii, de implementarea unei alimentatii sanatoase si a unui stil de viata sanatos, ei trebuie sa fie principalii promotori ai unui stil de viata sanatos si totodata un exemplu pentru copiii lor.


Raluca Topan – Nutriționist-Dietetician

Email : raluca.topan91@gmail.com

Facebook : https://www.facebook.com/NutritionistDieteticianRalucaTopan/

LinkedIn : https://www.linkedin.com/in/ralucatopanregistereddietitian/

Sănătate prin nutriție
Sănătate prin nutriție
Rolul alimentației sănătoase în combaterea obezității infantile
Rolul alimentației sănătoase în combaterea obezității infantile
/

DISTRIBUIE

Emisiuni recente

Prețuim familia | Oastea Domnului, la centenar

Prețuim familia | Oastea Domnului, la centenar

Subiectul emisiunii „Oastea Domnului la Centenar” din luna noiembrie este unul generic: „PREȚUIM FAMILIA”. Invitații emisiunii sunt Pr. Prof. Univ. Dr. STELIAN TOFANĂ și Dl. LIVIU BALTĂ - primul invitat, părintele profesor fiind cunoscut radio ascultătorilor noștri ca...

Atenție, sus se lucrează mântuirea voastră

Atenție, sus se lucrează mântuirea voastră

Înregistrarea ediției din 28 noiembrie 2023 a emisiunii „Împreună-lămuriri pe cale”, în cadrul căreia Părintele Grigorie Foltiș, împreună cu Părintele Ciprian Negreanu, duhovnicul studenților din cadrul ASCOR Cluj-Napoca încearcă să deslușească înțelesuri ale unor...

Taina Spovedaniei. Ce ne spune Biblia? P6

Taina Spovedaniei. Ce ne spune Biblia? P6

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură”, susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19:00 - 20:22. Taina Spovedaniei a fost instituită în...

Drama unei vieți (ne)libere | Duminica a 30-a după Rusalii

Drama unei vieți (ne)libere | Duminica a 30-a după Rusalii

Ev. Luca 18, 18-27 Dregătorul bogat - Păzirea poruncilor „Şi L-a întrebat un dregător, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să moştenesc viaţa de veci? Iar Iisus i-a zis: Pentru ce Mă numeşti bun? Nimeni nu este bun, decât unul Dumnezeu. Ştii poruncile: Să nu...