Rolul alimentației sănătoase în combaterea obezității infantile

de | feb. 7, 2020

În ediția de săptămâna trecută am discutat despre un subiect foarte controversat și îngrijorător și anume – Obezitatea infantilă. Din păcate, România se clasează pe locul al doilea în Europa în ce privește obezitatea la copii, iar daca nu se vor lua masuri, lucrurile se vor inrăutăți și mai mult pe viitor.

În ediția de astăzi a emisiunii ne vom opri asupra importanței alimentației de zi cu zi și a impactului asupra stării noastre de sănătate. Mai pe scurt, cum ne poate ajuta alimentatia sa prevenim obezitatea, surplusul de kilograme si bolile adiacente aparute in urma obezitatii.

Unul dintre cei mai importanti si mai relevanti factori in determinarea starii de sanatate sau de boala, este alimentatia de zi cu zi. Asadar, cu cat acordam o grija mai mare la ceea ce mancam si consumam in fiecare zi, cu atat asta va face in timp diferenta intre un organism sanatos si unul bolnav. Alti factori importanti in determinarea unei greutati normale si a unei stari de sanatate optime, sunt si activitatea fizica si odihna.

Dar, sa le luam pe rand :

Cum ne ajuta o alimentatie sanatoasa sa prevenim obezitatea si surplusul de kilograme, cat si multitudinea de afectiuni ce vin la pachet cu acestea?

Ce masuri concrete putem lua in acest sens?

Fie ca vorbim de prevenirea obezitatii sau de tratarea ei, exista cateva principii de baza pentru o alimentatie sanatoasa, de care ar trebui sa tinem cont.

Obezitatea infantila este o problema grava ce nu trebuie neglijata!

 Odata instalata, obezitatea se trateaza greu, implica costuri ridicate, prin urmare prevenirea ei este o problema de sanatate publica. Componenta educationala este esentiala, iar adultii nu numai ca hranesc generatia viitoare, dar sunt exemplele pe care cei mici le vor urma.

Parintii sunt in primul rand responsabili de implementarea acestor masuri, despre care am discutat in editia de astazi a emisiunii, de implementarea unei alimentatii sanatoase si a unui stil de viata sanatos, ei trebuie sa fie principalii promotori ai unui stil de viata sanatos si totodata un exemplu pentru copiii lor.


Raluca Topan – Nutriționist-Dietetician

Email : raluca.topan91@gmail.com

Facebook : https://www.facebook.com/NutritionistDieteticianRalucaTopan/

LinkedIn : https://www.linkedin.com/in/ralucatopanregistereddietitian/

Sănătate prin nutriție
Sănătate prin nutriție
Rolul alimentației sănătoase în combaterea obezității infantile
Rolul alimentației sănătoase în combaterea obezității infantile
/

Mai multe

Despre împietrirea inimii

Despre împietrirea inimii

Într-o conferință organizată de ASCOR în anul 2013, Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia a fost întrebat următorul lucru: „Ce să facem când împietrirea inimii e atât de adâncă încât deși citim un canon de ore întregi nu simțim nimic, nu ne mișcă nimic, ci citim ca...

Ipocrizie fariseică și logica lui Iisus | Duminica a 27-a după Rusalii

Ipocrizie fariseică și logica lui Iisus | Duminica a 27-a după Rusalii

Ev. Luca 13, 10-17 Tămăduirea femeii gârbove „Şi învăţa Iisus într-una din sinagogi sâmbăta. Şi iată o femeie care avea de optsprezece ani un duh de neputinţă şi care era gârbovă, de nu putea să se ridice în sus nicidecum; Iar Iisus, văzând-o, a chemat-o şi i-a zis:...

Nașterea lui Iisus Hristos (Pr. Stelian Tofană) P2

Nașterea lui Iisus Hristos (Pr. Stelian Tofană) P2

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură” susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19.00.

Rolul bunicilor în viața duhovnicească a nepoților (ep. 8)

Rolul bunicilor în viața duhovnicească a nepoților (ep. 8)

Într-un sat se afla o familie foarte numeroasă. Trăiau laolaltă bunicii cu feciorii şi cu nepoţii, într-o bună înţelegere. Într-o zi, a trecut prin acel sat un mare învăţat care cerceta ţinuturile, pentru a aduna cele mai înţe­lepte învăţături păstrate din bătrâni....