Rolul bunicilor în viața duhovnicească a nepoților (ep. 2)

de | oct. 5, 2021

Dacă în plan fizic se întâmplă că uneori se naște un copil cu ochii de culoarea nu a părinților, ci a unuia dintre bunici, în plan duhovnicesc se poate ca nepoata să aibă evlavia bunicii, de care mama era străină. Copilul poate avea o anume abilitate a unui bunic, pe care părintele n-a avut-o. Într-o scrisoare a lui Dinu Pillat trimisă fiicei sale, după întoarcerea din închisoare, petrecută pe 28 iulie 1964 citim: „Monica, aproape că nu mi-a venit să-mi cred ochilor când am început să le răsfoiesc (se referă la poeziile scrise de aceasta)! Nu mai era vorba de niște simple reușite ale unui copil precoce, care exclamă cu o stângăcie mai mică sau mai mare niște lucruri în versuri, ci de indiciul unei vocații autentice si adânci pentru poezie, ceva grav ca tot ce ține de o vocație adevarată. Și am simțit atunci, înfiorat, că sunt în fața unui fenomen de sensibilitate lirică ereditară, care vine de la bunicul tău, care a trăit în ultimă instanță numai pentru poezie, sensibilitate ce a trecut șovăitor, nestatornic, dar nu mai puțin impetuos, prin tanti Pia, care are și ea admirabile aptitudini lirice și se manifestă acum atât de emoționant promițător în tine.”

Ortodoxia, întrebări și răspunsuri
Ortodoxia, întrebări și răspunsuri
Rolul bunicilor în viața duhovnicească a nepoților (ep. 2)
Rolul bunicilor în viața duhovnicească a nepoților (ep. 2)
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/dpopovici/" target="_self">Pr. Dan Popovici</a>

Pr. Dan Popovici

Duhovnicul Mănăstirii „Sfântul Vasile cel Mare” de la Someșul Cald, județul Cluj.

Emisiuni recente

Sfântul Ambrozie al Milanului

Sfântul Ambrozie al Milanului

Pe data de 7 decembrie a fiecărui an, Biserica noastră face pomenirea Sfântului Ierarh Ambrozie, episcopul Milanului. A trăit în veacul IV. Un om cu o educație aleasă, o personalitate puternică, un demnitar cu autoritate dar mai ales un cald păstor de suflete. În...

Taina Spovedaniei. Ce ne spune Biblia? P7

Taina Spovedaniei. Ce ne spune Biblia? P7

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură”, susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19:00 - 20:22.