Romfilatelia a emis trei timbre cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la adoptarea Constituției României Mari

de | mart. 27, 2023 | Comunicate de presă

Romfilatelia a lansat luni emisiunea „Centenarul Constituției României Întregite” alcătuită din trei timbre, o coliță dantelată și un plic „prima zi”.

Emisiunea de mărci poștale pune în valoare imagini ale Făuritorilor Constituției României Întregite de la 1923.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 2,90 lei, imaginea Regelui Ferdinand I, supranumit „Întregitorul”.

Timbrul cu valoarea nominală de 4,30 lei redă imaginea artizanului Legii Fundamentale și a altor momente importante ale istoriei României, prim-ministrul Ion I. C. Brătianu, alături de cea a stemei Regatului României.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 11 lei sunt reproduse imaginea juristului liberal și senator Constantin G. Dissescu, raportorul Legii Fundamentale din 1923 și „creatorul ramurei dreptului constituțional și administrativ român”, asociată cu imaginea stemei Senatului României.

La 28 martie, se împlinesc 100 de ani de la adoptarea primei Constituții a României Mari, ca lege fundamentală unică pentru toate provinciile istorice unite cu țara mamă România, la 1 decembrie 1918.

Romfilatelia mulțumește reprezentanților Curții Constituționale a României pentru sprijinul documentar și fotografic acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

Foto credit: Romfilatelia

Ultimele articole

Mai multe din Comunicate de presă
Multiculturalismul din Cluj-Napoca

Multiculturalismul din Cluj-Napoca

În cadrul evenimentului „Zilele Clujului” organizat de Primăria Cluj-Napoca, grupul de inițiativă comunitară Impact (reprezentând EthniCity) împreună cu Universitatea BabeșBolyai (UBB) alături de centrele culturale, Institutul Român pentru Pace (PATRIR) și Cluj...

Sfânta Lumină a fost adusă în România

Sfânta Lumină a fost adusă în România

Aeronava cu delegația care a adus Sfânta Lumină în România a aterizat pe Aeroportul Internațional Otopeni în jurul orei 19:30. Episcopul vicar Timotei Prahoveanul a primit candela cu Sfânta Lumină de la delegația condusă de Superiorul Aşezămintelor Româneşti de la...

Târg de primăvară marca „Produs de Cluj”, în Mănăștur

Târg de primăvară marca „Produs de Cluj”, în Mănăștur

Consiliul Județean Cluj, autoritate a administrației locale implicată activ în dezvoltarea economiei locale, organizează Târgul de Primăvară „Produs de Cluj”, dedicat sărbătorilor pascale. Manifestarea expozițională se va desfășura în perioada 6 - 14 aprilie, în...