Romfilatelia a pus în circulație mărci poștale dedicate Expoziției Filatelice Internaționale din Germania

de | mai 29, 2023

Romfilatelia a introdus în circulație joi emisiunea de mărci poștale „Expoziția Filatelică Internațională IBRA 2023”.

Emisiunea este ocazionată de un eveniment filatelic așteptat de colecționari, Expoziția IBRA 2023 (Internationale Briefmarken Ausstellung Essen – Expoziția internațională de timbre Essen).

Expoziția cu caracter mondial este organizată sub patronajul Federației Internaționale de Filatelie (FIP), și a fost deschisă la Messe Essen (Târgul Essen), Germania, în perioada 25-28 mai, informează Romfilatelia.

Romfilatelia, prezentă la Târgul de la Essen, va pune la dispoziția pasionaților de filatelie emisiunea dedicată evenimentului „Expoziția Filatelică Internațională IBRA 2023” alături de serii de timbre din alte emisiuni cu tematici apreciate de colecționari.

Emisiunea de mărci poștale este formată din o marcă poștală, o coliță filatelică dantelată și un bloc de colecție cu două mărci poștale nedantelate (timbrul emisiunii și timbrul coliței filatelice).

Marca poștală, în valoare de 11 lei, reproduce sigla oficială a Expoziției IBRA 2023 alături de grafica tradițională a mărcilor poștale tipărite cu ajutorul plăcilor metalice realizate de artiști gravori în perioada de după 1872, când a fost înființată Fabrica de Timbre din România.

Timbrul coliței cu valoarea nominală de 34 lei adaugă la grafica mărcii poștale „efigia Regelui Carol I, imprimată după plăci gravate artistic, pe prima marcă poștală tipărită la Fabrica de Timbre (1876). De menționat că toate mărcile poștale ale emisiunii au elemente grafice identificabile în lumină ultravioletă”, anunță producătorii filatelici.

Blocul de colecție cu cele două mărci poștale nedantelate, include în grafica lui stema regală a României și un fragment al textului unei scrisori adresată de Regele Carol I la 3 mai 1891, Președintelui Consiliului de Miniștri Emanoil Florescu, în vederea obținerii unui sprijin concret privind realizarea proiectului care avea în vedere Fundația Universitară „Carol I”. Semnătura reprodusă a Regelui Carol I conferă produsului un caracter de noblețe oficială.

Scopurile definite ale evenimentului au în vedere promovarea relațiilor de prietenie și menținerea unei strânse cooperări între filateliștii și colecționarii de timbre din întreaga lume precum și promovarea filateliei la cel mai înalt nivel internațional.

A fost anunțată participarea a peste 750 de expozanți din întreaga lume, care vor prezenta aproximativ 3350 de panouri de expunere. Secțiuni speciale vor fi organizate cu „Bijuteriile filateliei germane” și cu exponate reprezentând rarități mondiale, cum sunt primele timbre emise în coloniile britanice.

Romfilatelia mulțumește reprezentanților Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” pentru sprijinul documentar acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

Foto credit: Romfilatelia

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Comunicate de presă
Anul Puccini va fi sărbătorit la Opera română clujeană

Anul Puccini va fi sărbătorit la Opera română clujeană

Opera Națională Română Cluj-Napoca are bucuria de a prezenta PREMIERA operei TOSCA, un spectacol realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Italian, Ambasada Italiei și Artexim pentru a celebra Anul Puccini în România. Cea mai nouă producție a Operei clujene va...

Românii de pretutindeni sunt invitați de ziua lor la București

Românii de pretutindeni sunt invitați de ziua lor la București

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) invită românii din afara granițelor la București, pentru o serie de manifestări dedicate lor și desfășurate în perioada 24-26 mai 2024. „Îi așteptăm acasă pe toți cei care își asumă cu mândrie identitatea românească...