Săptămâna copiilor în Parohia Boju, Protopopiatul Cluj I

de | iun. 7, 2019 | Activități parohiale

În Parohia „Sfintii Mihail şî Gavriil” din satul Boju, protopopiatul Cluj I, au avut loc zilele acestea câteva evenimente legate de proiectul „Săptămâna copiilor”. Această săptămână a avut scopul de a-i pune pe copii în centrul atenţiei Bisericii cu ocazia „Zilei copilului” serbate în data de 1 iunie.

Programul a debutat duminică 2 iunie la biserica parohială, unde copiii prezenţi au avut parte de mai multe activităţi realizate de un grup de voluntari inimoşi din cadrul ATCOR Cluj împreună cu preotul paroh. Pentru început copiii s-au jucat  cu voluntarii în curtea bisericii, după aceasta părintele le-a vorbit într-o scurtă cateheză despre datoriile pe care le au copiii faţă de Dumnezeu, faţă de părinţi şi unul faţă de altul, iar apoi a urmat un atelier în care cei prezenţi au ornat borcane. După atelier a început slujba Vecerniei la care copiii au participat rostind împreună la momentele cuvenite rugăciunea „Tatăl nostru”. La final joaca a fost din nou în prim plan, iar la plecare fiecare copil a dus acasă borcanul pe care l-a ornat şi un mic dar din partea parohiei.

„Săptămâna copiilor” a continuat în ziua de marţi la şcoala din sat, unde părintele a proiectat un film de desen animat pentru copiii de la şcoală şi grădiniţă. Încununarea acestei săptămâni a avut loc în ziua de Înălţarea Domnului când copiii, împreună cu doamnele învăţătoare şi educatoare, au paricipat la slujba de pomenire a eroilor neamului, la finalul căreia au cântat şi câteva cântece patriotice.

Ultimele articole

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Parohia Ortodoxă Teaca, din cadrul Protopopiatului Ortodox Bistrița, a găzduit luni 24 aprilie 2023, întâlnirea cercului preoțesc de pe Valea Tecii. Pornind de la îndemnul biblic: ,,Fiule, sprijină pe tatăl tău la bătrânețe și nu-l mâhni în viața lui. Și chiar de i se...

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

În ziua Înainte prăznuirii Bunei Vestiri, un grup de persoane private de libertate, rezidente ale Centrului Terapeutic Lotus din Penitenciarul de maxima siguranța Gherla însoțite de preotul capelan alături de cadre din Serviciul Educație , Sectorul Reintegrare Socială...