„Săptămâna Copiilor”, în parohia clujeană „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”

de | sept. 14, 2018 | Activități parohiale

În ultima săptămână din vacanța de vară a acestui an, Parohia Ortodoxă ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din cartierul Dâmbul Rotund, Cluj-Napoca, a desfășurat programul  intitulat ,,Săptămâna Copiilor, ediția a II-a, dedicat micilor creștini ai parohiei. 

Activitățile s-au desfășurat de luni până vineri, între orele 15.00-18.00, în centrul catehetic parohial și în spațiul din curtea bisericii. Zilnic au participat 40 de copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani.

Tema principală a programului s-a concretizat sub forma întrebării ,,Ce este Omul”?, scopul discuțiilor catehetice fiind dobândirea unei viziuni ample asupra ființei umane. Cei mici s-au folosit de discuțiile tematice, coordonate de părintele Mihai Pop și de proiecțiile video, pentru a înțelege faptul că omul nu este doar trup ci este ceea ce simte, privește, ascultă sau citește. Fiecare episod catehetic a evidențiat atitudinea și exemplul unui sfânt sau a unei persoane scripturistice.

Au fost organizate ateliere de creație, precum cel de pictură, jocuri de grup dar și alte activități susținute de către tinerii voluntari, cântece la chitară sau tehnici de acordare a primului ajutor.

,,Săptămâna copiilor” s-a încheiat într-un mod festiv duminică, 9 septembrie 2018, când toți copiii au participat la Sfânta Liturghie împreună cu părinții lor. După săvârșirea Sfintei Liturghii preoții parohiei, părintele protopop Alexandru Ciui și părintele Mihai Pop, i-au felicitat pe participanți și pe cei care s-au implicat în desfășurarea proiectului.

Hramul parohiei Sălișca din Protopopiatul Dej

Hramul parohiei Sălișca din Protopopiatul Dej

În Duminica a XII-a după Rusalii credincioșii din Parohia Sălisca, Protopopiatul Dej, și-au serbat cu anticipație hramul bisericii: „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul”, prăznuit în Biserica Ortodoxă în 29 august. Cu acest prilej, cu binecuvântarea...

Tabăra „O zi de neuitat” în Parohiile Maieru I și II

Tabăra „O zi de neuitat” în Parohiile Maieru I și II

În ziua de 17 august 2023, Parohia Ortodoxă Maieru II, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Maieru I, a organizat tabăra intitulată “O zi de neuitat”, pentru tinerii din localitate. Evenimentul a debutat cu rugăciunea de dimineață, săvârșită în Biserica “Sfântul...

Tabăra Ortodoxă ,,VACANȚĂ ÎN PRIDVORUL BISERICII” la Dumbrăveni

Tabăra Ortodoxă ,,VACANȚĂ ÎN PRIDVORUL BISERICII” la Dumbrăveni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiescop și Mitropolit Andrei, Parohia Ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil" din Dumbrăveni, județul Bistrița Năsăud a organizat Tabăra de vară intitulată "Vacanță în pridvorul Bisericii". 70 de copii și tineri din...