„Săptămâna Copiilor”, în parohia clujeană „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”

de | sept. 14, 2018

În ultima săptămână din vacanța de vară a acestui an, Parohia Ortodoxă ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din cartierul Dâmbul Rotund, Cluj-Napoca, a desfășurat programul  intitulat ,,Săptămâna Copiilor, ediția a II-a, dedicat micilor creștini ai parohiei. 

Activitățile s-au desfășurat de luni până vineri, între orele 15.00-18.00, în centrul catehetic parohial și în spațiul din curtea bisericii. Zilnic au participat 40 de copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani.

Tema principală a programului s-a concretizat sub forma întrebării ,,Ce este Omul”?, scopul discuțiilor catehetice fiind dobândirea unei viziuni ample asupra ființei umane. Cei mici s-au folosit de discuțiile tematice, coordonate de părintele Mihai Pop și de proiecțiile video, pentru a înțelege faptul că omul nu este doar trup ci este ceea ce simte, privește, ascultă sau citește. Fiecare episod catehetic a evidențiat atitudinea și exemplul unui sfânt sau a unei persoane scripturistice.

Au fost organizate ateliere de creație, precum cel de pictură, jocuri de grup dar și alte activități susținute de către tinerii voluntari, cântece la chitară sau tehnici de acordare a primului ajutor.

,,Săptămâna copiilor” s-a încheiat într-un mod festiv duminică, 9 septembrie 2018, când toți copiii au participat la Sfânta Liturghie împreună cu părinții lor. După săvârșirea Sfintei Liturghii preoții parohiei, părintele protopop Alexandru Ciui și părintele Mihai Pop, i-au felicitat pe participanți și pe cei care s-au implicat în desfășurarea proiectului.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Bucurie și prietenie sub aripa Bisericii la Ilva Mică

Bucurie și prietenie sub aripa Bisericii la Ilva Mică

Parohiile Ortodoxe Ilva Mică I și Ilva Mică II Someș, din Protopopiatul Năsăud, prin preoții Iuliu Brici și Ștefăniță Potra, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Română Feldru și Asociația „O cană cu apă” a tinerilor ortodocși din Feldru, au organizat, în data de 30...

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

  În urma campaniei filantropice „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”, inițiată de Serviciul de Asistență Comunitară, din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, a fost adusă bucurie și speranță copiilor care provin din familii defavorizate, cu risc de...