„Săptămâna Copiilor”, în parohia clujeană „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”

de | sept. 14, 2018 | Activități parohiale

În ultima săptămână din vacanța de vară a acestui an, Parohia Ortodoxă ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din cartierul Dâmbul Rotund, Cluj-Napoca, a desfășurat programul  intitulat ,,Săptămâna Copiilor, ediția a II-a, dedicat micilor creștini ai parohiei. 

Activitățile s-au desfășurat de luni până vineri, între orele 15.00-18.00, în centrul catehetic parohial și în spațiul din curtea bisericii. Zilnic au participat 40 de copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani.

Tema principală a programului s-a concretizat sub forma întrebării ,,Ce este Omul”?, scopul discuțiilor catehetice fiind dobândirea unei viziuni ample asupra ființei umane. Cei mici s-au folosit de discuțiile tematice, coordonate de părintele Mihai Pop și de proiecțiile video, pentru a înțelege faptul că omul nu este doar trup ci este ceea ce simte, privește, ascultă sau citește. Fiecare episod catehetic a evidențiat atitudinea și exemplul unui sfânt sau a unei persoane scripturistice.

Au fost organizate ateliere de creație, precum cel de pictură, jocuri de grup dar și alte activități susținute de către tinerii voluntari, cântece la chitară sau tehnici de acordare a primului ajutor.

,,Săptămâna copiilor” s-a încheiat într-un mod festiv duminică, 9 septembrie 2018, când toți copiii au participat la Sfânta Liturghie împreună cu părinții lor. După săvârșirea Sfintei Liturghii preoții parohiei, părintele protopop Alexandru Ciui și părintele Mihai Pop, i-au felicitat pe participanți și pe cei care s-au implicat în desfășurarea proiectului.

Ultimele articole

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

În perioada 25-28 iulie 2022, în Parohia Ortodoxă Răscruci s-au desfășurat o serie de activități estivale, sub egida  Școlii de vară. La manifestări au participat peste cincizeci de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. Activitățile primei zile s-au  desfășurat...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...