Săptămână duhovnicească pentru elevii şi studenţii teologi din Cluj-Napoca

de | mart. 21, 2016 | Actualitatea religioasă

Prima săptămână a Postului Sfintelor Paşti a fost marcată în instituţiile de învăţământ teologic din Cluj cu un program intensificat de rugăciune şi conferinţe pe teme duhovniceşti. Elevii şi studenţii teologi au participat dimineaţa la slujba Utreniei și a Ceasurilor, iar seara, la slujba Pavecerniței Mari, în cadrul căreia s-a citit Canonul Sfântului Andrei Criteanul.

În prima săptămână a Postului Mare, în zilele de luni, marţi, miercuri şi joi, studenții și profesorii Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca au participat la slujba Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, unită cu Pavecernița Mare, oficiată în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca. În seara zilei de joi, 17 martie, Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, înconjurat de un sobor de preoți profesori și părinți slujitori ai Catedralei mitropolitane clujene, a oficiat Pavecernița Mare, în cadrul căreia a citit a patra parte a Canonului Sfântului Andrei Criteanul. Răspunsurile la slujbă au fost date de Corul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, dirijat de arhid. Daniel Frumos. La final, ÎPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei le-a vorbit tinerilor teologi și credincioșilor prezenți despre semnificația duhovnicească a Canonului cel Mare în lumina exemplelor pozitive și negative din Sfânta Scriptură.

Vineri, 18 martie, IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei a oficiat Liturghia Darurilor mai înainte sfințite, la capela Seminarului Teologic Ortodox clujean alături de preoți de la Seminar și de la Facultatea de Teologie Ortodoxă. Elevii care au participat s-au împărtășit și au ascultat cuvântul de învățătură al ierarhului.

Sursă:http://ziarullumina.ro

Ultimele articole

Agenda ierarhilor în Duminica a 5-a după Paști

Agenda ierarhilor în Duminica a 5-a după Paști

În Duminica a 5-a după Paști (a Samarinencei), 22 mai 2022, ierarhii din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului vor sluji după următorul program: Înaltpreasfințitul Părinte ANDREI, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului,...

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...