Săptămâna Patimilor | Mitropolitul Andrei a binecuvântat trei comunități din Eparhia Clujului

de | apr. 28, 2021 | Actualitatea religioasă

În primele trei zile din Săptămâna Sfintelor Pătimiri, 26-28 aprilie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat credincioșii din trei comunități ale Eparhiei.

Luni, 26 aprilie, în Parohia „Sfântul Apostol și Evanghelist Marcu” din Florești, Protopopiatul Cluj I, Părintele Mitropolit Andrei a oficiat Denia din Sfânta și Marea Marți și le-a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură. La finalul deniei, ierarhul a sfințit crucea care urmează să fie așezată pe turla noii biserici parohiale și a vizitat șantierul de la noua biserică.

Marți, 27 aprilie, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Denia din Sfânta și Marea Miercuri la Biserica „Schimbarea la Față” din localitatea Mărtinești, Protopopiatul Turda.

Miercuri, 28 aprilie, în Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Căianu, Protopopiatul Cluj I, Mitropolitul Andrei a oficiat Denia din Sfânta și Marea Joi și le-a vorbit credincioșilor despre importanța și rolul Sfintei Liturghii, care a fost instituită de către Mântuitorul Iisus Hristos în seara Cinei celei de Taină.

Joi, 29 aprilie, începând cu ora 9:00, la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei va săvârși Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia, iar de la ora 17:00, ierarhul va oficia Denia celor 12 Evanghelii.

Vezi Programul complet al slujbelor oficiate la Catedrala Mitropolitană, în perioada 29 aprilie – 4 mai 2021

Foto credit: Facebook / Protopopiatul Ortodox Cluj I

Ultimele articole

Crucea și urmarea

Crucea și urmarea

Aspecte introductive Conținutul pericopei evanghelice din această duminică e atât de cunoscut, încât este de-a dreptul dificil a vorbi despre el. După ce săvârșește tămăduirea unui orb și-l mustră pe Petru pentru refuzul lui de a înțelege esențialul mesajului pe care...

Sinaxa stareților și starețelor din mănăstirile Episcopiei Sălajului

Sinaxa stareților și starețelor din mănăstirile Episcopiei Sălajului

Joi, 16 septembrie 2021, la Centrul Eparhial al Episcopiei Sălajului, sub președinția Preasfințitului Părinte Petroniu, a avut loc Sinaxa stareților și starețelor mănăstirilor din Episcopia Sălajului. La această întâlnire au participat toți superiorii așezămintelor...

Editura Renasterea, la Festivalul Internațional de Carte Transilvania

Editura Renasterea, la Festivalul Internațional de Carte Transilvania

Două volume apărute la Editura Renașterea a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului vor fi lansate în cadrul Festivalului Internațional de Carte Transilvania. Momentul va avea loc vineri, la ora 12.00, în Piața Unirii, cu participarea Înaltpreasfințitului...