Săptămâna Patimilor | Mitropolitul Andrei a binecuvântat trei comunități din Eparhia Clujului

de | apr. 28, 2021 | Actualitatea religioasă

În primele trei zile din Săptămâna Sfintelor Pătimiri, 26-28 aprilie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat credincioșii din trei comunități ale Eparhiei.

Luni, 26 aprilie, în Parohia „Sfântul Apostol și Evanghelist Marcu” din Florești, Protopopiatul Cluj I, Părintele Mitropolit Andrei a oficiat Denia din Sfânta și Marea Marți și le-a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură. La finalul deniei, ierarhul a sfințit crucea care urmează să fie așezată pe turla noii biserici parohiale și a vizitat șantierul de la noua biserică.

Marți, 27 aprilie, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Denia din Sfânta și Marea Miercuri la Biserica „Schimbarea la Față” din localitatea Mărtinești, Protopopiatul Turda.

Miercuri, 28 aprilie, în Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Căianu, Protopopiatul Cluj I, Mitropolitul Andrei a oficiat Denia din Sfânta și Marea Joi și le-a vorbit credincioșilor despre importanța și rolul Sfintei Liturghii, care a fost instituită de către Mântuitorul Iisus Hristos în seara Cinei celei de Taină.

Joi, 29 aprilie, începând cu ora 9:00, la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei va săvârși Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia, iar de la ora 17:00, ierarhul va oficia Denia celor 12 Evanghelii.

Vezi Programul complet al slujbelor oficiate la Catedrala Mitropolitană, în perioada 29 aprilie – 4 mai 2021

Foto credit: Facebook / Protopopiatul Ortodox Cluj I

Ultimele articole

12 iunie – Sf. Cuv. Onufrie cel Mare şi Petru Atonitul

12 iunie – Sf. Cuv. Onufrie cel Mare şi Petru Atonitul

1. Sfântul Cuvios Onufrie cel Mare a fost un mare sihastru din Egipt şi a trăit pe la anii 350-400. După ce a stat o vreme într-o mănăstire din părţile Tebaidei, a plecat în pustie, unde 60 de ani nu a văzut faţă de om. L-a găsit aici Sfântul Cuvios Pafnutie, care a...

Documentar | Asociatia Filantropica „Sfantul Onufrie”

Documentar | Asociatia Filantropica „Sfantul Onufrie”

Asociatia Filantropica „Sfantul Onufrie” are ca scop dezvoltarea, valorificarea si promovarea potentialului individual, de grup si colectiv a oricăror categorii de persoane, fundamentul acțiunilor sale fiind iubirea față de aproapele. Pe langa promovarea valorilor...

Maica Siluana Vlad a murit la vârsta de 77 de ani

Maica Siluana Vlad a murit la vârsta de 77 de ani

Stareța mănăstirii „Sf. Siluan Athonitul” din Iași, Schimonahia Siluana Vlad, a trecut la Domnul în seara zilei de marți, 8 iunie 2021, la mai puțin de două săptămâni de la împlinirea vârstei de 77 de ani.  Anunțul a fost făcut de Pr. Constantin Sturzu, purtătorul de...