Săptămâna Patimilor | Mitropolitul Andrei a binecuvântat trei comunități din Eparhia Clujului

de | apr. 28, 2021 | Actualitatea religioasă

În primele trei zile din Săptămâna Sfintelor Pătimiri, 26-28 aprilie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat credincioșii din trei comunități ale Eparhiei.

Luni, 26 aprilie, în Parohia „Sfântul Apostol și Evanghelist Marcu” din Florești, Protopopiatul Cluj I, Părintele Mitropolit Andrei a oficiat Denia din Sfânta și Marea Marți și le-a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură. La finalul deniei, ierarhul a sfințit crucea care urmează să fie așezată pe turla noii biserici parohiale și a vizitat șantierul de la noua biserică.

Marți, 27 aprilie, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Denia din Sfânta și Marea Miercuri la Biserica „Schimbarea la Față” din localitatea Mărtinești, Protopopiatul Turda.

Miercuri, 28 aprilie, în Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Căianu, Protopopiatul Cluj I, Mitropolitul Andrei a oficiat Denia din Sfânta și Marea Joi și le-a vorbit credincioșilor despre importanța și rolul Sfintei Liturghii, care a fost instituită de către Mântuitorul Iisus Hristos în seara Cinei celei de Taină.

Joi, 29 aprilie, începând cu ora 9:00, la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei va săvârși Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia, iar de la ora 17:00, ierarhul va oficia Denia celor 12 Evanghelii.

Vezi Programul complet al slujbelor oficiate la Catedrala Mitropolitană, în perioada 29 aprilie – 4 mai 2021

Foto credit: Facebook / Protopopiatul Ortodox Cluj I

Ultimele articole

A vedea pe Domnul

A vedea pe Domnul

Aspecte introductive E discutabil dacă în centrul narațiunii de astăzi se găsește o minune, ori un dialog. Orice investigație a acestui aspect, fie ea cât de meticuloasă, nu va elucida, din nefericire problema. Plasat într-un capitol amplu, în care Învățătorul își...

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la Cluj-Napoca

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la Cluj-Napoca

De Ziua Culturii Naționale și a comemorării marelui poet Mihai Eminescu, la 172 de ani de la nașterea sa, la Cluj-Napoca a avut loc un eveniment religios și cultural-artistic, în prezența reprezentanților cultelor religioase din municipiu, a autorităților civile și...