Sărbătoare aleasă în parohia clujeană Poieni

de | dec. 20, 2015

Iconostasul bisericii “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Poieni, jud. Cluj

În Duminica dinaintea Nașterii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a fost prezent în parohia ortodoxă Poieni din protopopiatul Huedin, unde a oficiat Sfânta Liturghie. Ierarhul a fost întâmpinat la ora 9:30 în fața bisericii din localitate de un sobor de zece preoți, alături de protopopul de Huedin, părintele Ciprian Călin Taloș.

Sfânta Liturghie a fost precedată de binecuvântarea lucrărilor de reabilitare efectuate în ultimii ani la locașul de cult ce poartă hramul “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”. La slujbă au luat parte mulțime de credincioși din Poieni și din localitățile din jur, dar și oficialități locale.
Acestora, în cuvântul de învățătură, ierarhul le-a vorbit despre urmarea lui Hristos și importanța întâlnirii cu El:


La finalul Sfintei Liturghii, în semn de apreciere și recunoștință, Mitropolitul Clujului i-a oferit părintelui paroh Cosmin Copaciu distincția de iconom stavrofor. De asemenea, IPS Andrei, împreună cu preoții slujitori și credincioși a interpretat un colind iar copiii, elevii și studenții au primit din partea ierarhului cărți de colinde și de rugăciuni.

 

Biserica din Poieni, peste 120 de ani de istorie
Locașul de cult din localitatea clujeană Poieni, ce poartă hramul “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, a fost construit între anii 1891-1892. Din cauza stării avansate de degradare, în ultimii ani s-au realizat ample lucrări de renovare. LAcesteaau fost coordonate de părintele paroh Cosmin Copaciu care, timp de aproape 17 ani, s-a îngijit de biserică dar şi de casa parohială, aceasta din urmă fiind foarte degradată datorită celor peste o sută de ani de existență. În localitatea Poieni sunt 160 familii de creștini ortodocsi.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 25 mai 2024, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Budești, județul Bistrița-Năsăud. Cu această...