Sărbătoare aleasă la final de August, în comuna clujeană Moldovenești

de | aug. 28, 2016

Sătenii din Moldovenești au avut parte în ultima sâmbătă a lunii August, de cele mai frumoase zile ale comunei. Manifestările au debutat de dimineașă, când localnicii, îmbrăcați în costume populare, alături de oaspeții veniți din țară și din străinătate, l-au primit în fața bisericii pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, așa cum este tradiția la sat, cu pâine și sare.

Înaltpreasfinția Sa, înconjurat de un  numeros sobor de preoți și diaconi, din care a făcut parte și părintele protopop de Turda, Daniel Crișan, a resfințit biserica ocrotită de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, care a fost renovată complet în ultimii ani, atât în interior, cât și în exterior. În continuare, soborul de preoți, alărturi de Mitropolitul Clujului, a oficiat Sfânta Liturghie, pe un podium amenajat special în apropierea bisericii. Răspunsurile la slujbă au fost date de corala Theofilos din Turda, coordonată de părintele Sebastian Zăhan. Au luat parte la acest frumos eveniment pe lângă mulțimea de credincioși ortodocși ai acestei localități și credincioșii de etnie maghiară și pastorii reformați din zonă, precum și oficialități locale și județene, a declarat pentru radio Renașterea părintele Dorin Sas, din parohia Valdemoro din Spania, un fiu ale acestor meleaguri.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Andrei a acordat diplome de aleasă cinstire tuturor celor care s-au implicat în lucrările de renovare ale bisericii, iar părintele paroh Liviu Bodea a fost distins cu titlul de iconom stavrofor.  A urmat o scurtă slujbă de sfeștanie la casa parohială, ridicată din temelie în ultimii ani.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

În ziua de joi, 29 februarie 2024, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Principalele hotărâri ale Sfântului...

Ședința anuală de lucru a Adunării Naționale Bisericești

Ședința anuală de lucru a Adunării Naționale Bisericești

Palatul Patriarhiei a găzduit miercuri, 28 februarie 2024, ședința de lucru a Adunării Naționale Bisericești (ANB), prezidată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Membrii acestui organism central deliberativ au participat la lucrări...