Sărbătoare aleasă la împlinirea unui deceniu, în parohia Cetatea Fetei Florești

de | iul. 10, 2016

La împlinirea unui deceniu comunitatea ortodoxă a parohiei Cetatea Fetei din Florești a ales să sărbătorească acest moment jubiliar duminică, 10 iulie 2016, prin invitarea Întâistătătorului Eparhiei Clujului să binecuvânteze activitatea celor 10 ani de existență.

Mitropolitul Clujului a sosit în parohie în jurul orei 8:30 și a târnosit biserica paraclis, construită între anii 2007-2008 în stil tradițional maramureșean. Slujba de sfințire a fost urmată de Sfânta Liturghie săvârșită de un sobor de 15 preoți și diaconi, pe altarul de vară din apropierea bisericii. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corul parohial Diaconia, care alături de corul de copii al parohiei au susținut spre finalul slujbei un mini-concert de pricesne și cântări religioase.

După citirea Evangheliei, ÎPS Andrei a adresat un cuvânt duhovnicesc, în care a explicat, pornind de la evanghelia duminicii a 3-a după Rusalii, că patima iubirii de avere este rădăcina tuturor relelor. Ca răspuns la preocuparea lumii pentru cele materiale, Înaltpreasfințitul Andrei a spus că singura soluție pentru a nu ne pierde sufletul este atitudinea echilibrată și dreapta judecată:

Sărbătoarea parohiei Cetatea Fetei din Florești s-a încheiat cu acordarea unor diplome de aleasă cinstire din partea Înaltpreasfințitului Mitropolit Andrei, primarului din Florești Horea Șulea și tuturor celor care s-au implicat în activitatea bisericii. Tot pentru rezultatele frumoase obținute în cei 10 ani de activitate a parohiei, preoții sluijitori Marcel Agrișan și Decebal Gorea au fost ridicați la rangul de iconom stavrofor, respectiv iconom.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Vineri, 12 aprilie 2024, de la ora 16:00, la Biserica cu hramurile „Sfântul Proroc Ioan Botezătorul” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sângeorz-Băi (Parohia Sângeorz-Băi III), județul Bistrița-Năsăud, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul,...