Sărbătoare de praznicul Înălțării Sfintei Cruci la Bobâlna

de | sept. 16, 2017 | Activități parohiale

Ziua sărbătorii Înălțării Sfintei Cruci este un moment special în viața credincioșilor Parohiei Ortodoxe Bobâlna. În fiecare an, la data de 14 septembrie, credincioșii din comuna Bobâlna se adună la picioarele Sfintei Cruci, înălțate pe dealul din Bobâlna, unde se săvârșește Sfânta Liturghie în sobor de preoți. Anul acesta, praznicul a fost cu atât mai important cu cât Crucea înălțată a fost restaurată prin purtarea de grijă a domnului vice-primar Dan-Florin Pop, fiu al satului.

Slujba de binecuvântare a lucrărilor făcute și Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor de preoți având în frunte pe Pr. Benedict Vesa, secretar eparhial. Preacuviosul părinte profesor, la momentul potrivit a adresat credincioșilor un cuvânt de învățătură vorbindu-le despre Taina Crucii și asumarea ei, felicitând la final pe toți cei care au dus mai departe frumoasa tradiție locală, binecuvântându-i pe cei prezenți.

La final pr. paroh Marius Abrudan, a mulțumit Pr. Benedict pentru impreuna slujire și pentru faptul că a vizitat și binecuvântat din nou comunitatea credincioșilor din Bobâlna.

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...