Sărbătoare, în localitatea Ilva Mică

de | nov. 8, 2017 | Activități parohiale

Sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil are o semnificație aparte pentru creștinii ortodocși din localitatea Ilva Mică, întrucât sfinții îngeri sunt ocrotitorii bisericii aflate în centrul localității, păstorită de părintele Stefăniță Potra. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor de preoți, avându-l în frunte pe protopopul Năsăudului, părintele Ioan Dâmbu.

Sărbătoare, în localitatea Ilva MicăPărintele Protopop a vorbit credincioșilor prezenți despre importanța Sfinților Arhangheli, și a îngerilor lui Dumnezeu, in viața duhovnicească a fiecărui creștin, subliniind faptul că, după cum fiecare creștin primește un înger la Botez, așa și fiecare biserică și comunitate are ocrotitorul și protectorul ei spiritual.

În cadrul Sfintei Liturghii, interpreta de muzică populară Oana Matei, fiică a acestui sat, a susținut un recital de pricesne.

Sărbătoarea a continuat cu o agapă frățească la care au participat toți credincioșii prezenți, a consemnat pentru radio Renașterea părintele Paul Gavriloaie.

Ultimele articole

Buna Vestire (25 martie) | Cateheză

Buna Vestire (25 martie) | Cateheză

Excurs istoric: Buna Vestire (25 martie) este cea mai veche sărbătoarea din suita cinstirii Maicii Domnului. Este o sărbătoarea în care este cinstită Maica și Fiul deopotrivă. În secolul al IV-lea s-a ridicat o biserică pe locul unde tradiția afirma că Maica Domnului...

Sărbătoare duhovncicească la Nepos

Sărbătoare duhovncicească la Nepos

Duminica a treia din Postul Mare a însemnat pentru credincioșii ortodocși ai Parohiei Ortodoxe Nepos un moment de mare sărbătoare duhovnicească: din încredințarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei un grup de elevi seminariști din Cluj-Napoca...