Sărbătoare, în localitatea Ilva Mică

de | nov. 8, 2017 | Activități parohiale

Sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil are o semnificație aparte pentru creștinii ortodocși din localitatea Ilva Mică, întrucât sfinții îngeri sunt ocrotitorii bisericii aflate în centrul localității, păstorită de părintele Stefăniță Potra. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor de preoți, avându-l în frunte pe protopopul Năsăudului, părintele Ioan Dâmbu.

Sărbătoare, în localitatea Ilva MicăPărintele Protopop a vorbit credincioșilor prezenți despre importanța Sfinților Arhangheli, și a îngerilor lui Dumnezeu, in viața duhovnicească a fiecărui creștin, subliniind faptul că, după cum fiecare creștin primește un înger la Botez, așa și fiecare biserică și comunitate are ocrotitorul și protectorul ei spiritual.

În cadrul Sfintei Liturghii, interpreta de muzică populară Oana Matei, fiică a acestui sat, a susținut un recital de pricesne.

Sărbătoarea a continuat cu o agapă frățească la care au participat toți credincioșii prezenți, a consemnat pentru radio Renașterea părintele Paul Gavriloaie.

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...