Sărbătoare în Parohia Corneşti, ProtopopiatulHuedin

de | iul. 15, 2018

Duminica, 15 iulie 2018, în biserica „Adormirea Maicii Domnului” şi „Naşterea Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul” din parohia Corneşti, Protopopiatul Huedin, a săvărşit Sfânta Liturghie Preasfinţitul Părinte Visarion Episcop al Tulcii.

La finalul Sfintei Liturghii, alături de soborul de preoţi şi diaconi, dar şi de credincioşii veniţi într-un număr mare, Preasfinţitul Părinte Visarion a adus mulţumire înaintea lui Dumnezeu pentru toate realizările părintelui paroh Dănuţ Pintea, la aniversarea a 60 de ani de viaţă.

Cu ocazia acestei aniversări, Preasfinţitul Părinte Visarion i-a oferit părintelui Dănuţ Pintea, Distincţia Eparhială CRUCEA SFÂNTULUI IACHINT DE VICINA, iar pentru biserica parohială, a dăruit o Sfântă Evanghelie, ediţie jubiliară.

După Te-deumul care a marcat şi un an de la sfinţirea bisericii din Corneşti, s-a slujit parastasul la mormântul doamnei preotese Doina, trecută la cele veşnice în urmă cu 18 ani.

Preasfinţitul Visarion a adus aprecieri, felicitându-i pe membrii corului parohiei, care au dat răspunsurile la sfintele slujbe, alături de ei fiind şi Oana-Carmen Bozga Pintea, dar şi surorile Lavinia şi Ioana Chiş.

Pr Dan-Mihai Muntean

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia...

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia Pata, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei...

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...