Sărbătoare în Parohia Corneşti, ProtopopiatulHuedin

de | iul. 15, 2018 | Actualitatea religioasă

Duminica, 15 iulie 2018, în biserica „Adormirea Maicii Domnului” şi „Naşterea Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul” din parohia Corneşti, Protopopiatul Huedin, a săvărşit Sfânta Liturghie Preasfinţitul Părinte Visarion Episcop al Tulcii.

La finalul Sfintei Liturghii, alături de soborul de preoţi şi diaconi, dar şi de credincioşii veniţi într-un număr mare, Preasfinţitul Părinte Visarion a adus mulţumire înaintea lui Dumnezeu pentru toate realizările părintelui paroh Dănuţ Pintea, la aniversarea a 60 de ani de viaţă.

Cu ocazia acestei aniversări, Preasfinţitul Părinte Visarion i-a oferit părintelui Dănuţ Pintea, Distincţia Eparhială CRUCEA SFÂNTULUI IACHINT DE VICINA, iar pentru biserica parohială, a dăruit o Sfântă Evanghelie, ediţie jubiliară.

După Te-deumul care a marcat şi un an de la sfinţirea bisericii din Corneşti, s-a slujit parastasul la mormântul doamnei preotese Doina, trecută la cele veşnice în urmă cu 18 ani.

Preasfinţitul Visarion a adus aprecieri, felicitându-i pe membrii corului parohiei, care au dat răspunsurile la sfintele slujbe, alături de ei fiind şi Oana-Carmen Bozga Pintea, dar şi surorile Lavinia şi Ioana Chiş.

Pr Dan-Mihai Muntean

 

Ultimele articole

Hristos Vindecătorul

Hristos Vindecătorul

Aspecte introductive Ar fi multe de spus cu privire la această pericopă. Ar fi și mai multe de înțeles dintr-o lectură făcută cu inima, a pasajului în cauză.Hristos, cel se prezintă în ipostaza Semănătorului vine apoi să potolească furtuna. Iar ulterior să izgonească...

Episcopul Gurie al Devei și Hunedoarei s-a mutat la Domnul

Episcopul Gurie al Devei și Hunedoarei s-a mutat la Domnul

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a trecut la Domnul joi, 21 octombrie 2021, în urma îmbolnăvirii de Covid-19. Episcopul Devei și Hunedoarei fusese internat la Spitalul Județean de Urgență din Deva din data de 8 octombrie, iar starea lui s-a...

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Năsăud

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Năsăud

Clericii din Protopopiatul Ortodox Năsăud s-au reunit marți, 19 octombrie 2021, în cadrul conferinței preoțești de toamnă. Întâlnirea s-a desfășurat în biserica Mănăstirii „Izvorul Tămăduirii” din Salva și a fost precedată de o slujbă de Te Deum. Lucrările conferinței...