Sărbătoare în Parohia Corneşti, ProtopopiatulHuedin

de | iul. 15, 2018 | Actualitatea religioasă

Duminica, 15 iulie 2018, în biserica „Adormirea Maicii Domnului” şi „Naşterea Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul” din parohia Corneşti, Protopopiatul Huedin, a săvărşit Sfânta Liturghie Preasfinţitul Părinte Visarion Episcop al Tulcii.

La finalul Sfintei Liturghii, alături de soborul de preoţi şi diaconi, dar şi de credincioşii veniţi într-un număr mare, Preasfinţitul Părinte Visarion a adus mulţumire înaintea lui Dumnezeu pentru toate realizările părintelui paroh Dănuţ Pintea, la aniversarea a 60 de ani de viaţă.

Cu ocazia acestei aniversări, Preasfinţitul Părinte Visarion i-a oferit părintelui Dănuţ Pintea, Distincţia Eparhială CRUCEA SFÂNTULUI IACHINT DE VICINA, iar pentru biserica parohială, a dăruit o Sfântă Evanghelie, ediţie jubiliară.

După Te-deumul care a marcat şi un an de la sfinţirea bisericii din Corneşti, s-a slujit parastasul la mormântul doamnei preotese Doina, trecută la cele veşnice în urmă cu 18 ani.

Preasfinţitul Visarion a adus aprecieri, felicitându-i pe membrii corului parohiei, care au dat răspunsurile la sfintele slujbe, alături de ei fiind şi Oana-Carmen Bozga Pintea, dar şi surorile Lavinia şi Ioana Chiş.

Pr Dan-Mihai Muntean

 

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...