Duminica, 15 iulie 2018, în biserica „Adormirea Maicii Domnului” şi „Naşterea Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul” din parohia Corneşti, Protopopiatul Huedin, a săvărşit Sfânta Liturghie Preasfinţitul Părinte Visarion Episcop al Tulcii.

La finalul Sfintei Liturghii, alături de soborul de preoţi şi diaconi, dar şi de credincioşii veniţi într-un număr mare, Preasfinţitul Părinte Visarion a adus mulţumire înaintea lui Dumnezeu pentru toate realizările părintelui paroh Dănuţ Pintea, la aniversarea a 60 de ani de viaţă.

Cu ocazia acestei aniversări, Preasfinţitul Părinte Visarion i-a oferit părintelui Dănuţ Pintea, Distincţia Eparhială CRUCEA SFÂNTULUI IACHINT DE VICINA, iar pentru biserica parohială, a dăruit o Sfântă Evanghelie, ediţie jubiliară.

După Te-deumul care a marcat şi un an de la sfinţirea bisericii din Corneşti, s-a slujit parastasul la mormântul doamnei preotese Doina, trecută la cele veşnice în urmă cu 18 ani.

Preasfinţitul Visarion a adus aprecieri, felicitându-i pe membrii corului parohiei, care au dat răspunsurile la sfintele slujbe, alături de ei fiind şi Oana-Carmen Bozga Pintea, dar şi surorile Lavinia şi Ioana Chiş.

Pr Dan-Mihai Muntean

 

Share This