Sărbătoare în vechea biserică a Mănășturului

de | aug. 16, 2016

Cea mai vechea Biserică Ortodoxă din cartierul clujean Mănăștur a  fostîmbrăcată pe 15 august în straie de sărbătoare. Parohia de pe strada Govora, păstorită de părintele protopop Dan Hognogi și-a serbat de marele Praznic al Adormirii Maicii Domnului, hramul.
Sărbătoarea a început încă din ajun, când zeci de credincioși au participat în cântări și rugăciune la slujbele speciale închinate Maicii Domnului, care au culminat cu procesiunea în jurul bisericii cu Icoana Maicii Domnului.
În ziua praznicului, pe 15 august, peste 800 de credincioși au venit la biserică pentru a o cinsti pe Maica Domnului. Atmosfera de sărbătoare și de bucurie a fost întregită de mulți copii, tineri și bătrâni deopotrivă, care au venit îmbrăcați în haine populare. Sfânta Liturghie a fost oficiată de pr. prof. Marian Sidon, inspectorul de religie al Inspectoratului Școlar Județean Cluj, alături de un sobor de 6 preoți. În cuvântul său de învățătură pr. Marian Sidon a vorbit despre semnificația Praznicului Adormirii Maicii Domnului, ca motiv de mare bucurie:
„Potrivit Sfintei Tradiții, care este al doilea izvor de transmitere al Revelației Dumnezeiești, Maica Domnului i-a îndemnat pe cei apropiați, zicându-le: nu faceți din mutarea mea pricină de doliu, ci umpleți-o de bucurie mare, pentru că nu voi înceta să mă rog și să mijlocesc pentru voi”, a spus pr. Marian Sidon.
După Sfânta Liturghie credincioșii s-au închinat la Icoana Maicii Domnului, copie după icoana făcătoare de minuni de la mănăstirea Nicula, au fost unși cu mir și s-au bucurat în curtea bisericii de o agapă frățească.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Patriarhul României împlinește vârsta de 73 de ani

Patriarhul României împlinește vârsta de 73 de ani

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, împlinește luni vârsta de 73 de ani. Preafericirea Sa se află în al 17-lea an de patriarhat, având peste trei decenii de slujire arhierească. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române este originar din satul Dobrești,...