Sărbătoare la singura  Parohie din Arhiepiscopia Clujului cu hramul „Brâul Maicii Domnului”

de | aug. 31, 2019 | Actualitatea religioasă, Uncategorized

Credincioșii din satul clujean Sub Coastă și-au serbat hramul astăzi, 31 august 2019 .

Slujbele speciale au  început încă de ieri seară cu Privegherea, oficiată de Părintele Natanael Zamfirache de la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca.

Astăzi,  Sfânta Liturghie a fost săvârșită de părintele arhimandrit Benedict Vesa, secretarul eparhial, alături de un sobor de preoți și diaconi, din care a facut parte și Pr. prof. Ioan Bizău de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

În cuvântul de învățătură rostit cu această ocazie, Pr. Benedict a vorbit despre semnificația duhovnicească a sărbătorii:

Parohia „Brâul Maicii Domnului” Sub Coastă, al cărei paroh este părintele Raul Astaluș, este afiliată Protopopiatului Cluj I, de la începutul acestui an și se află  la o distanță de doar 3 km de Cluj-Napoca.

Piatra de temelie a bisericii a fost pusă la finalul lunii martie de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei. În aproximativ o lună de zile se vor demara lucrările la biserica de zid.

Ultimele articole

Vernisaje, curs de muzică psaltică și concerte la Zilele Artei Bizantine

Vernisaje, curs de muzică psaltică și concerte la Zilele Artei Bizantine

Ediția a 18-a a „Zilelor artei Bizantine” se va desfășura la Cluj-Napoca și Alba Iulia în perioada 6-9 octombrie 2022. Evenimentul este organizat de Sorin Albu, cadru didactic la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca și coordonatorul grupului de muzică, artă...

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

În ziua de joi, 29 septembrie 2022, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, s-a desfășurat ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Principalele hotărâri ale...

Constituirea noii Adunări Naționale Bisericești, mandatul 2022-2026

Constituirea noii Adunări Naționale Bisericești, mandatul 2022-2026

La Palatul Patriarhiei din București s‑a desfășurat joi, 29 septembrie 2022, ședința de constituire a noii Adunări Naționale Bisericești pentru perioada 2022‑2026. În cadrul ședinței, prezidate de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, au fost validate mandatele...