Sărbătoare la singura  Parohie din Arhiepiscopia Clujului cu hramul „Brâul Maicii Domnului”

de | aug. 31, 2019

Credincioșii din satul clujean Sub Coastă și-au serbat hramul astăzi, 31 august 2019 .

Slujbele speciale au  început încă de ieri seară cu Privegherea, oficiată de Părintele Natanael Zamfirache de la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca.

Astăzi,  Sfânta Liturghie a fost săvârșită de părintele arhimandrit Benedict Vesa, secretarul eparhial, alături de un sobor de preoți și diaconi, din care a facut parte și Pr. prof. Ioan Bizău de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

În cuvântul de învățătură rostit cu această ocazie, Pr. Benedict a vorbit despre semnificația duhovnicească a sărbătorii:

Parohia „Brâul Maicii Domnului” Sub Coastă, al cărei paroh este părintele Raul Astaluș, este afiliată Protopopiatului Cluj I, de la începutul acestui an și se află  la o distanță de doar 3 km de Cluj-Napoca.

Piatra de temelie a bisericii a fost pusă la finalul lunii martie de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei. În aproximativ o lună de zile se vor demara lucrările la biserica de zid.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Joi, 30 noiembrie 2023, Biserica Ortodoxă Română îl sărbătoreşte pe Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului,...