Sărbătoare la singura  Parohie din Arhiepiscopia Clujului cu hramul „Brâul Maicii Domnului”

de | aug. 31, 2019

Credincioșii din satul clujean Sub Coastă și-au serbat hramul astăzi, 31 august 2019 .

Slujbele speciale au  început încă de ieri seară cu Privegherea, oficiată de Părintele Natanael Zamfirache de la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca.

Astăzi,  Sfânta Liturghie a fost săvârșită de părintele arhimandrit Benedict Vesa, secretarul eparhial, alături de un sobor de preoți și diaconi, din care a facut parte și Pr. prof. Ioan Bizău de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

În cuvântul de învățătură rostit cu această ocazie, Pr. Benedict a vorbit despre semnificația duhovnicească a sărbătorii:

Parohia „Brâul Maicii Domnului” Sub Coastă, al cărei paroh este părintele Raul Astaluș, este afiliată Protopopiatului Cluj I, de la începutul acestui an și se află  la o distanță de doar 3 km de Cluj-Napoca.

Piatra de temelie a bisericii a fost pusă la finalul lunii martie de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei. În aproximativ o lună de zile se vor demara lucrările la biserica de zid.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 25 mai 2024, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Budești, județul Bistrița-Năsăud. Cu această...