Sărbătoarea Bobotezei, la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca

de | ian. 6, 2018

În ziua praznicului Botezului Domnului, sâmbătă, 6 ianuarie 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala din Cluj-Napoca, în sobor de preoți și diaconi, profesori ai școlilor teologice clujene și slujitori ai catedralei. Catedrala a fost neîncăpătoare, datorită prezenței unui număr impresionant de credincioși. La slujba de Bobotează de la Cluj-Napoca  au participat  mii de credincioși, dar și autorităţi locale, județene și militare.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre însemnătatea praznicului  Bobotezei.

În continuare, în Piața Avram Iancu din oraș, în fața Catedralei, a fost oficiată slujba Sfințirii celei Mari a apei. În cuvântul rostit, ierarhul a explicat tradiția sfințirii apei în ziua de Bobotează.

 

Piața Avram Iancu a fost pregătită încă de ieri pentru Praznicul Botezului Domnului, când au fost aduse cele 15.000 de sticle ce  au fost împărțite astăzi, de slujitorii Catedralei, credincioșilor veniți la slujbă.

 

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Bisericii „Sfânta Varvara” din Salina Ocna Dej

Hramul Bisericii „Sfânta Varvara” din Salina Ocna Dej

În ziua de cinstire a Sfintei Mari Mucenițe Varvara, luni, 4 decembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit la biserica din subteranul Salinei Ocna Dej, cu...