Sărbătoarea Bobotezei, la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca

de | ian. 6, 2018 | Actualitatea religioasă

În ziua praznicului Botezului Domnului, sâmbătă, 6 ianuarie 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala din Cluj-Napoca, în sobor de preoți și diaconi, profesori ai școlilor teologice clujene și slujitori ai catedralei. Catedrala a fost neîncăpătoare, datorită prezenței unui număr impresionant de credincioși. La slujba de Bobotează de la Cluj-Napoca  au participat  mii de credincioși, dar și autorităţi locale, județene și militare.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre însemnătatea praznicului  Bobotezei.

În continuare, în Piața Avram Iancu din oraș, în fața Catedralei, a fost oficiată slujba Sfințirii celei Mari a apei. În cuvântul rostit, ierarhul a explicat tradiția sfințirii apei în ziua de Bobotează.

 

Piața Avram Iancu a fost pregătită încă de ieri pentru Praznicul Botezului Domnului, când au fost aduse cele 15.000 de sticle ce  au fost împărțite astăzi, de slujitorii Catedralei, credincioșilor veniți la slujbă.

 

 

Ultimele articole

Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, marți, 26 octombrie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia „Sfântul Dumitru” din Florești,...