Sărbătoarea copiilor, din parohia „Adormirea Maicii Domnului”

de | iun. 13, 2017 | Activități parohiale

Duminică, 11 iunie 2017 copiii din parohia clujeană „Adormirea Maicii Domnului” au marcat încheierea programului parohial pentru copii din acest an școlar printr-un spectacol cultural-religios cu titlul „Măicuța Sfântă, Măicuța noastră cea duioasă”.

La eveniment, devenit deja o tradiție, au participat peste 50 de copii de la cele trei grupuri parohiale de copii și adolescenți, cu vârsta de la 4 la 16 ani. În acest an, spectacolul a fost închinat Maicii Domnului, ocrotitoarea bisericii de pe strada Govora din cartierul clujean Mănăștur.

La spectacolul cultural-religios ce a avut loc imediat după Sfânta Liturghie, copiii au recitat poezii, au înălțat rugăciuni și au cântat pricesne închinate Maicii Domnului, iar apoi au prezentat o scenetă după „Povestea florilor minunate ale Maicii Domnului”, scrisă de Mirela Șova. La final, copiii din grupul parohial de adolescenți au prezentat sceneta „Broscuța Teofila”, înterpretare a unei poeziei din cartea „Poezie cu iz de isihie” îngrijită de maicile de la Mănăstirea Diaconești.

Bucuria zilei a fost întregită de darurile binemeritate, pe care copiii le-au primit din partea parohiei. Fiecare copil a primit câte o diplomă, o cărticică și dulciuri, înmânate de părintele paroh, protopopul Dan Hognogi. De asemenea, truda lor de peste an va fi răsplătită printr-un pelerinaj gratuit la mănăstirile Dumbrava, Mihai Vodă și Feleacu, care va avea loc în data de 17 iunie.

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...