Sărbătoarea copiilor, din parohia „Adormirea Maicii Domnului”

de | iun. 13, 2017

Duminică, 11 iunie 2017 copiii din parohia clujeană „Adormirea Maicii Domnului” au marcat încheierea programului parohial pentru copii din acest an școlar printr-un spectacol cultural-religios cu titlul „Măicuța Sfântă, Măicuța noastră cea duioasă”.

La eveniment, devenit deja o tradiție, au participat peste 50 de copii de la cele trei grupuri parohiale de copii și adolescenți, cu vârsta de la 4 la 16 ani. În acest an, spectacolul a fost închinat Maicii Domnului, ocrotitoarea bisericii de pe strada Govora din cartierul clujean Mănăștur.

La spectacolul cultural-religios ce a avut loc imediat după Sfânta Liturghie, copiii au recitat poezii, au înălțat rugăciuni și au cântat pricesne închinate Maicii Domnului, iar apoi au prezentat o scenetă după „Povestea florilor minunate ale Maicii Domnului”, scrisă de Mirela Șova. La final, copiii din grupul parohial de adolescenți au prezentat sceneta „Broscuța Teofila”, înterpretare a unei poeziei din cartea „Poezie cu iz de isihie” îngrijită de maicile de la Mănăstirea Diaconești.

Bucuria zilei a fost întregită de darurile binemeritate, pe care copiii le-au primit din partea parohiei. Fiecare copil a primit câte o diplomă, o cărticică și dulciuri, înmânate de părintele paroh, protopopul Dan Hognogi. De asemenea, truda lor de peste an va fi răsplătită printr-un pelerinaj gratuit la mănăstirile Dumbrava, Mihai Vodă și Feleacu, care va avea loc în data de 17 iunie.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Bucurie și prietenie sub aripa Bisericii la Ilva Mică

Bucurie și prietenie sub aripa Bisericii la Ilva Mică

Parohiile Ortodoxe Ilva Mică I și Ilva Mică II Someș, din Protopopiatul Năsăud, prin preoții Iuliu Brici și Ștefăniță Potra, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Română Feldru și Asociația „O cană cu apă” a tinerilor ortodocși din Feldru, au organizat, în data de 30...

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...