Sărbătoarea familiei, în parohia clujeană „Nașterea Domnului”

de | iun. 4, 2017 | Activități parohiale

La parohia ortodoxă „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, unde paroh este părintele Nicolae Buda, astăzi, 4 iunie 2017, au fost sărbătorite familiile care și-au botezat copiii în anul 2016.

Bucuria sărbătorii a început cu împărtășirea celor mici, după care familiile au fost felicitate din fața Sfântului Altar de preoții parohiei, Nicolae Buda și Ciprian Taloș, și le-au fost oferite daruri și diplome. A urmat o agapă în sala de la demisolul bisericii, unde profesorul dr. Nicolae Miu, renumit medic pediatru, a purtat un dialog cu părinții, dându-le sfaturi utile pentru a-și crește copiii.

„A fost o discuție despre alimentație, vaccinuri, tratamente medicale și antibiotice. A fost o sărbătoare a familiei creștine, duminica  aceasta fiind numită de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Română „Duminica părinților și a copiilor”, care așază la loc de cinste familia, instituția divino-umană fundamentală a societății, așezământ dumnezeiesc, temelia solidă a unei vieți binecuvântate de Dumnezeu  prin Taina Sfintei Cununii”, a precizat pentru radio Renașterea Marilena Asănică, coordonatoarea activităților din parohia clujeană.

Evenimentul de astăzi s-a înscris  în cadrul proiectului  „Părinții și copiii în biserică”, derulat de parohia „Nașterea Domnului”.

Ultimele articole

Hramul Parohiei „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca

Hramul Parohiei „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca

Sărbătoarea Naşterii Domnului, numită în popor Crăciunul, ne aduce vestea venirii în lume a Fiului lui Dumnezeu făcut om, pentru mântuirea noastră, fiind cea mai importantă sărbătoare pentru comunitatea noastră parohială din cartierul Gheorgheni, care își serbează...