Sărbătoarea familiei, în parohia clujeană „Nașterea Domnului”

de | iun. 4, 2017 | Activități parohiale

La parohia ortodoxă „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, unde paroh este părintele Nicolae Buda, astăzi, 4 iunie 2017, au fost sărbătorite familiile care și-au botezat copiii în anul 2016.

Bucuria sărbătorii a început cu împărtășirea celor mici, după care familiile au fost felicitate din fața Sfântului Altar de preoții parohiei, Nicolae Buda și Ciprian Taloș, și le-au fost oferite daruri și diplome. A urmat o agapă în sala de la demisolul bisericii, unde profesorul dr. Nicolae Miu, renumit medic pediatru, a purtat un dialog cu părinții, dându-le sfaturi utile pentru a-și crește copiii.

„A fost o discuție despre alimentație, vaccinuri, tratamente medicale și antibiotice. A fost o sărbătoare a familiei creștine, duminica  aceasta fiind numită de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Română „Duminica părinților și a copiilor”, care așază la loc de cinste familia, instituția divino-umană fundamentală a societății, așezământ dumnezeiesc, temelia solidă a unei vieți binecuvântate de Dumnezeu  prin Taina Sfintei Cununii”, a precizat pentru radio Renașterea Marilena Asănică, coordonatoarea activităților din parohia clujeană.

Evenimentul de astăzi s-a înscris  în cadrul proiectului  „Părinții și copiii în biserică”, derulat de parohia „Nașterea Domnului”.

Ultimele articole

Să ne aducem aminte de Hristos cu dragoste

Să ne aducem aminte de Hristos cu dragoste

Bătrânul Amfilohie zicea: „Până ce inima noastră nu este locuită de dragostea lui Hristos, nu putem face nimic. Suntem ca nişte bărci fără carburant în motor.” Şi el adăuga: “Să ne aducem aminte de Hristos cu dragoste, şi atunci inima noastră va tresălta de bucurie”....

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...