Sărbătoarea fii satului, în parohia clujeană Giula

de | nov. 5, 2016

Mare sărbătoare a fost în prima sâmbătă a lunii noiembrie în parohia clujeană Giula. Sătenii acestei comunități creștine, îmbrăcați în straie de sărbătoare, au participat la Sfânta Liturghie, oficiată în biserica din sat, cu prilejul sărbătoririi în avans a sfinților ocrotitori spirituali, Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, pomeniți pe 8 noiembrie în calendarul ortodox.

Programul liturgic a început încă de dimineață cu citirea acatistului Sfinților Arhangheli și a Sfântului Nectarie, după care a fost oficiată Sfânta Liturghie, în sobor de preoți și diaconi. Din sobor au făcut parte părintele arhimandrit Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, precum și alți preoți din protopopiatul Cluj I. Au participat la sărbătoarea comunității din Giula și mulți fii ai satului, reîntorși pentru câteva zile pe meleagurile natale. Bucuria sătenilor din Giula a fost întregită de prezența unei părticele din moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, adusă de o delegație de la Centrul de Îngrijiri Paleative din Cluj-Napoca.

Potrivit părintele paroh Ioan Gherghel, în cadrul cuvântului de învățătură, părintele arhimandrit Dumitru Cobzaru a atras atenția tuturor preoților și credincioșilor prezenți la slujbă asupra valorilor credinței ortodoxe, explicând ce înseamnă să îți iubești cu adevărat patria și neamul. La finalul Sfintei Liturghii, toți oaspeții au luat parte la un concert de pricesne, susținut de interpreta Voichița Gabriela Mărincuș. Sărbătoarea de la Giula s-a încheiat cu o agapă frățească și un spectacol folcloric susținut de ansamblul „Dor Clujean” și de soliștii Voichița Gabriela Mărincuș și Aurel Tămaș.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...