Sărbătoarea fii satului, în parohia clujeană Giula

de | nov. 5, 2016 | Activități parohiale

Mare sărbătoare a fost în prima sâmbătă a lunii noiembrie în parohia clujeană Giula. Sătenii acestei comunități creștine, îmbrăcați în straie de sărbătoare, au participat la Sfânta Liturghie, oficiată în biserica din sat, cu prilejul sărbătoririi în avans a sfinților ocrotitori spirituali, Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, pomeniți pe 8 noiembrie în calendarul ortodox.

Programul liturgic a început încă de dimineață cu citirea acatistului Sfinților Arhangheli și a Sfântului Nectarie, după care a fost oficiată Sfânta Liturghie, în sobor de preoți și diaconi. Din sobor au făcut parte părintele arhimandrit Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, precum și alți preoți din protopopiatul Cluj I. Au participat la sărbătoarea comunității din Giula și mulți fii ai satului, reîntorși pentru câteva zile pe meleagurile natale. Bucuria sătenilor din Giula a fost întregită de prezența unei părticele din moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, adusă de o delegație de la Centrul de Îngrijiri Paleative din Cluj-Napoca.

Potrivit părintele paroh Ioan Gherghel, în cadrul cuvântului de învățătură, părintele arhimandrit Dumitru Cobzaru a atras atenția tuturor preoților și credincioșilor prezenți la slujbă asupra valorilor credinței ortodoxe, explicând ce înseamnă să îți iubești cu adevărat patria și neamul. La finalul Sfintei Liturghii, toți oaspeții au luat parte la un concert de pricesne, susținut de interpreta Voichița Gabriela Mărincuș. Sărbătoarea de la Giula s-a încheiat cu o agapă frățească și un spectacol folcloric susținut de ansamblul „Dor Clujean” și de soliștii Voichița Gabriela Mărincuș și Aurel Tămaș.

Ultimele articole

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

În ziua Înainte prăznuirii Bunei Vestiri, un grup de persoane private de libertate, rezidente ale Centrului Terapeutic Lotus din Penitenciarul de maxima siguranța Gherla însoțite de preotul capelan alături de cadre din Serviciul Educație , Sectorul Reintegrare Socială...

Sărbătoare duhovncicească la Nepos

Sărbătoare duhovncicească la Nepos

Duminica a treia din Postul Mare a însemnat pentru credincioșii ortodocși ai Parohiei Ortodoxe Nepos un moment de mare sărbătoare duhovnicească: din încredințarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei un grup de elevi seminariști din Cluj-Napoca...