Sărbătoarea Parohiei clujene „Sfântul Mare Mucenic Mina”

de | nov. 11, 2015

Sfântul Mare Mucenic Mina a fost cinstit de creștinii ortodocși miercuri, 11 noiembrie 2015. În evlavia populară, el este cunoscut ca sfântul ajutător în pagube şi pierderi materiale.

În această zi, credincioșii Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Mina” din Cluj-Napoca au participat în număr mare la sărbătoarea hramului bisericuței, de la a cărei binecuvântare s-au împlinit anul acesta, 6 ani.

Slujbele speciale au început în ajunul praznicului cu Vecernia Mare cu Litie și au continuat în această dimineață cu Sfânta Liturghie oficiată în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Androk 2ei.

 „Pentru credincioșii din parohia noastră astăzi a fost zi de aleasă sărbătoare prin faptul că l-am sărbătorit pe ocrotitorul nostru, Marele Mucenic Mina. Sărbătoarea noastră a fost încununată și de prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei care ne-a adus un cuvânt de mângâiere, un cuvânt de încurajare în aceste vremuri atât de tulburi”, a declarat pentru Radio Renașterea, părintele paroh Dumitru Bărbos.

La finalul slujbei, Mitropolitul Clujului a vizitat șantierul bisericii de zid a Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Mina”.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Joi, 30 noiembrie 2023, Biserica Ortodoxă Română îl sărbătoreşte pe Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului,...