Sărbătoarea Parohiei clujene „Sfântul Mare Mucenic Mina”

Sărbătoarea Parohiei clujene „Sfântul Mare Mucenic Mina”

Sfântul Mare Mucenic Mina a fost cinstit de creștinii ortodocși miercuri, 11 noiembrie 2015. În evlavia populară, el este cunoscut ca sfântul ajutător în pagube şi pierderi materiale.

În această zi, credincioșii Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Mina” din Cluj-Napoca au participat în număr mare la sărbătoarea hramului bisericuței, de la a cărei binecuvântare s-au împlinit anul acesta, 6 ani.

Slujbele speciale au început în ajunul praznicului cu Vecernia Mare cu Litie și au continuat în această dimineață cu Sfânta Liturghie oficiată în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Androk 2ei.

 „Pentru credincioșii din parohia noastră astăzi a fost zi de aleasă sărbătoare prin faptul că l-am sărbătorit pe ocrotitorul nostru, Marele Mucenic Mina. Sărbătoarea noastră a fost încununată și de prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei care ne-a adus un cuvânt de mângâiere, un cuvânt de încurajare în aceste vremuri atât de tulburi”, a declarat pentru Radio Renașterea, părintele paroh Dumitru Bărbos.

La finalul slujbei, Mitropolitul Clujului a vizitat șantierul bisericii de zid a Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Mina”.

 

Autor

Alexandra Andereș

Absolventă a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Lucrează ca redactor și prezentator de știri la Radio Renașterea din anul 2013. Pe lângă munca de la departamentul de știri, realizează reportaje umanitare, culege informații din agenda culturală pe care le difuzează în cadrul programelor de tip „magazin” ale postului și colaborează la Emisiunea „Valori și atitudini” a postului de Radio „Trinitas”. Din toamna anului 2014, realizează o dată pe săptămână și emisiunea „La zi cu Radio Renașterea” difuzată în intervalul orar 11:30-13:00.

Articole pe aceeași temă

Distribuie