Sărbătoarea tinerelor familii în Parohia „Naşterea Domnului”

de | ian. 18, 2016 | Activități parohiale

La Parohia Ortodoxă „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, păstorită de părintele Nicolae Buda, a avut loc, duminică, 17 ianuarie, al doilea eveniment din această lună din cadrul Proiectului „Luna credincioșilor”. După Sfânta Liturghie, în această duminică, au fost invitate la sărbătoare familiile care s-au cununat în anul 2015, în biserica parohiei din cartierul Gheorgheni.

La Parohia „Nașterea Domnului”, în luna ianuarie a fiecărui an se derulează Proiectul „Luna credincioșilor”. În fiecare duminică din ianuarie sunt sărbătoriți credincioșii din parohie care au avut evenimente deosebite în viața lor în anul 2015. Astfel, pe 10 ianuarie au fost sărbătorite familiile vârstnice, în duminica din 17 ianuarie au fost sărbătorite familiile formate anul trecut, urmând ca în cele două duminici care au mai rămas din luna ianuarie să fie sărbătoriţi credincioșii care au avut succese deosebite la com­petiții şi să fie desemnat „Cel mai fidel cititor” al bibliotecii parohiei.

Participanţii la evenimentul din 17 ianuarie, dedicat tinerilor care s-au căsătorit în 2015 s-au bucurat de această inițiativă, aceştia fiind felicitaţi din fața Sfântului Altar. Dacă anul trecut tineri și-au unit viețile în această biserică, acum s-au reîntâlnit cu preoţii care i-au cununat, păstrând vie emoția și măreția acelei zile. Ei au primit în dar, cu această ocazie, diplome și icoane.

Sărbătoarea a continuat în sala de la demisolul bisericii. La o mică agapă, tinerele familii au avut prilejul să se cunoască, să discute cu preoții, dar și cu alţi invitați cu familii frumoase, adevărate modele de viață pentru tineri. Au participat la un dialog deschis și sincer prof. Eugenia Marcu, director la Școala „Constantin Brâncuși” din Cluj-Napoca și părintele Dumitru Nan, preot pensionar. Invitații i-au sfătuit pe tinerii căsătoriți să păstreze vii iubirea și respectul reciproc în casa lor, să așeze mereu, la loc de mare cinste, răbdarea, bunătatea, înțelegerea, gingășia sufletului deschis spre sufletul celuilalt.

Întâlnindu-se, câțiva dintre ei, fii ai acestei parohii, și-au adus aminte cum a crescut sub ochii lor biserica, participând cu părinții la aducerea cărămizii. Alții au descoperit că se știau dinainte, dar majoritatea s-au descoperit acum, acesta fiind un prilej de a se împrieteni. Tinerii au avut prilejul să-și împărtășească greutățile și bucuriile primului an de căsătorie și au învățat că există întotdeauna o ușă deschisă, ușa bisericii, și o inimă deschisă, cea a preotului, spre care pot veni oricând pentru un sfat sau pentru a-și spune bucuriile și nelămuririle, a transmis pentru radio Renașterea, reprezentantul parohiei, Marilena Asănică.

Ultimele articole

Sfințirea capelei mortuare din Gârbău

Sfințirea capelei mortuare din Gârbău

Joi, 11 mai 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Gârbău, județul Cluj. Cu acest prilej, de la ora 12:00, Părintele...

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Parohia Ortodoxă Teaca, din cadrul Protopopiatului Ortodox Bistrița, a găzduit luni 24 aprilie 2023, întâlnirea cercului preoțesc de pe Valea Tecii. Pornind de la îndemnul biblic: ,,Fiule, sprijină pe tatăl tău la bătrânețe și nu-l mâhni în viața lui. Și chiar de i se...

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

În ziua Înainte prăznuirii Bunei Vestiri, un grup de persoane private de libertate, rezidente ale Centrului Terapeutic Lotus din Penitenciarul de maxima siguranța Gherla însoțite de preotul capelan alături de cadre din Serviciul Educație , Sectorul Reintegrare Socială...