Sărbătoarea tinerelor familii în Parohia „Naşterea Domnului”

de | ian. 18, 2016

La Parohia Ortodoxă „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, păstorită de părintele Nicolae Buda, a avut loc, duminică, 17 ianuarie, al doilea eveniment din această lună din cadrul Proiectului „Luna credincioșilor”. După Sfânta Liturghie, în această duminică, au fost invitate la sărbătoare familiile care s-au cununat în anul 2015, în biserica parohiei din cartierul Gheorgheni.

La Parohia „Nașterea Domnului”, în luna ianuarie a fiecărui an se derulează Proiectul „Luna credincioșilor”. În fiecare duminică din ianuarie sunt sărbătoriți credincioșii din parohie care au avut evenimente deosebite în viața lor în anul 2015. Astfel, pe 10 ianuarie au fost sărbătorite familiile vârstnice, în duminica din 17 ianuarie au fost sărbătorite familiile formate anul trecut, urmând ca în cele două duminici care au mai rămas din luna ianuarie să fie sărbătoriţi credincioșii care au avut succese deosebite la com­petiții şi să fie desemnat „Cel mai fidel cititor” al bibliotecii parohiei.

Participanţii la evenimentul din 17 ianuarie, dedicat tinerilor care s-au căsătorit în 2015 s-au bucurat de această inițiativă, aceştia fiind felicitaţi din fața Sfântului Altar. Dacă anul trecut tineri și-au unit viețile în această biserică, acum s-au reîntâlnit cu preoţii care i-au cununat, păstrând vie emoția și măreția acelei zile. Ei au primit în dar, cu această ocazie, diplome și icoane.

Sărbătoarea a continuat în sala de la demisolul bisericii. La o mică agapă, tinerele familii au avut prilejul să se cunoască, să discute cu preoții, dar și cu alţi invitați cu familii frumoase, adevărate modele de viață pentru tineri. Au participat la un dialog deschis și sincer prof. Eugenia Marcu, director la Școala „Constantin Brâncuși” din Cluj-Napoca și părintele Dumitru Nan, preot pensionar. Invitații i-au sfătuit pe tinerii căsătoriți să păstreze vii iubirea și respectul reciproc în casa lor, să așeze mereu, la loc de mare cinste, răbdarea, bunătatea, înțelegerea, gingășia sufletului deschis spre sufletul celuilalt.

Întâlnindu-se, câțiva dintre ei, fii ai acestei parohii, și-au adus aminte cum a crescut sub ochii lor biserica, participând cu părinții la aducerea cărămizii. Alții au descoperit că se știau dinainte, dar majoritatea s-au descoperit acum, acesta fiind un prilej de a se împrieteni. Tinerii au avut prilejul să-și împărtășească greutățile și bucuriile primului an de căsătorie și au învățat că există întotdeauna o ușă deschisă, ușa bisericii, și o inimă deschisă, cea a preotului, spre care pot veni oricând pentru un sfat sau pentru a-și spune bucuriile și nelămuririle, a transmis pentru radio Renașterea, reprezentantul parohiei, Marilena Asănică.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

  În urma campaniei filantropice „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”, inițiată de Serviciul de Asistență Comunitară, din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, a fost adusă bucurie și speranță copiilor care provin din familii defavorizate, cu risc de...

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei a fost marcată la Dej prin momente solemne, depuneri de coroane, retragerea cu torțe a militarilor, defilarea și prezentarea tehnicii de luptă în Piața Bobâlna. Manifestările au debutat cu prezentarea onorului, intonarea Imnului Național și...