Sărbători cu bucurie

de | dec. 19, 2017

Parohia Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului”Dej II, păstorită de cei doi preoți Ioan Bolbos și Emil Săbădiș, a organizat si in acest an o serie de actiuni menite să marcheze Postul Crăciunului și întâmpinarea  cu fapte bune a Sărbătorilor  de iarna. 

Astfel ,împreună cu Comitetul și Consililul parohial,cu coriștii și bunii credincioși, s-au gândit ca în acest an să aducă zâmbete și bucurie  pe chipurile a 27 de copii mai putin norocoși si fericiți de la Scoala Gimnaziala Nr.1, școală cu care Parohia are parteneriat, pregatindu-le pachete cu daruri ce-au conținut rechizite si dulciuri .

Copiii, însoțiți de prof. de religie Cristina Șipos, vineri, 15 decembrie au venit la biserică și încărcați de emotie au colindat, iar apoi si-au primit darurile, multumind celor prezenti pentru ele si pentru faptul ca s-au gandit la ei.Copiii au oferit felicitări în semn de recunoștință.

De asemenea prin grija d-lui Gheorghe Benea, au distribuit celor 35 de familii nevoiașe de pe raza parohiei pachete cu produse de bază constând în zahăr, orez, ulei și făină.

Sâmbătă au fost vizitați cei din cartierul Sărata de jos cărora li s-a dus articole de îmbrăcăminte, lenjerie de pat și obiecte de uz casnic.

Duminică, 17 decembrie, după slujba Vecerniei a avut loc Concertul de colinde sustinut de Corul parohiei, dirijat de Iancu Petruș. Corul a prezentat în fața credincioșilor un repertoriu bogat de colinde, apreciat de credincioșii care au venit la biserică ca să-i asculte. De asemenea au colindat soliștii Dorina Grad, Petra si Marin Grad, care, cu vocile lor frumoase, au încântat pe cei prezenți.

La finalul concertului a venit si Mos Crăciun cu daruri pentru fiecare copil, daruri oferite prin grija sponsorului principal , d-na notar Viorica Modovan. Copiii s-au bucurat și de uriașul brad împodobit, oferit în dar de către d-l Mureșan.

Pr.paroh, Ioan BOLBOS.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Bucurie și prietenie sub aripa Bisericii la Ilva Mică

Bucurie și prietenie sub aripa Bisericii la Ilva Mică

Parohiile Ortodoxe Ilva Mică I și Ilva Mică II Someș, din Protopopiatul Năsăud, prin preoții Iuliu Brici și Ștefăniță Potra, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Română Feldru și Asociația „O cană cu apă” a tinerilor ortodocși din Feldru, au organizat, în data de 30...

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

  În urma campaniei filantropice „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”, inițiată de Serviciul de Asistență Comunitară, din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, a fost adusă bucurie și speranță copiilor care provin din familii defavorizate, cu risc de...