Sărbători cu bucurie

de | dec. 19, 2017 | Activități parohiale

Parohia Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului”Dej II, păstorită de cei doi preoți Ioan Bolbos și Emil Săbădiș, a organizat si in acest an o serie de actiuni menite să marcheze Postul Crăciunului și întâmpinarea  cu fapte bune a Sărbătorilor  de iarna. 

Astfel ,împreună cu Comitetul și Consililul parohial,cu coriștii și bunii credincioși, s-au gândit ca în acest an să aducă zâmbete și bucurie  pe chipurile a 27 de copii mai putin norocoși si fericiți de la Scoala Gimnaziala Nr.1, școală cu care Parohia are parteneriat, pregatindu-le pachete cu daruri ce-au conținut rechizite si dulciuri .

Copiii, însoțiți de prof. de religie Cristina Șipos, vineri, 15 decembrie au venit la biserică și încărcați de emotie au colindat, iar apoi si-au primit darurile, multumind celor prezenti pentru ele si pentru faptul ca s-au gandit la ei.Copiii au oferit felicitări în semn de recunoștință.

De asemenea prin grija d-lui Gheorghe Benea, au distribuit celor 35 de familii nevoiașe de pe raza parohiei pachete cu produse de bază constând în zahăr, orez, ulei și făină.

Sâmbătă au fost vizitați cei din cartierul Sărata de jos cărora li s-a dus articole de îmbrăcăminte, lenjerie de pat și obiecte de uz casnic.

Duminică, 17 decembrie, după slujba Vecerniei a avut loc Concertul de colinde sustinut de Corul parohiei, dirijat de Iancu Petruș. Corul a prezentat în fața credincioșilor un repertoriu bogat de colinde, apreciat de credincioșii care au venit la biserică ca să-i asculte. De asemenea au colindat soliștii Dorina Grad, Petra si Marin Grad, care, cu vocile lor frumoase, au încântat pe cei prezenți.

La finalul concertului a venit si Mos Crăciun cu daruri pentru fiecare copil, daruri oferite prin grija sponsorului principal , d-na notar Viorica Modovan. Copiii s-au bucurat și de uriașul brad împodobit, oferit în dar de către d-l Mureșan.

Pr.paroh, Ioan BOLBOS.

Hramul parohiei Sălișca din Protopopiatul Dej

Hramul parohiei Sălișca din Protopopiatul Dej

În Duminica a XII-a după Rusalii credincioșii din Parohia Sălisca, Protopopiatul Dej, și-au serbat cu anticipație hramul bisericii: „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul”, prăznuit în Biserica Ortodoxă în 29 august. Cu acest prilej, cu binecuvântarea...

Tabăra „O zi de neuitat” în Parohiile Maieru I și II

Tabăra „O zi de neuitat” în Parohiile Maieru I și II

În ziua de 17 august 2023, Parohia Ortodoxă Maieru II, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Maieru I, a organizat tabăra intitulată “O zi de neuitat”, pentru tinerii din localitate. Evenimentul a debutat cu rugăciunea de dimineață, săvârșită în Biserica “Sfântul...

Tabăra Ortodoxă ,,VACANȚĂ ÎN PRIDVORUL BISERICII” la Dumbrăveni

Tabăra Ortodoxă ,,VACANȚĂ ÎN PRIDVORUL BISERICII” la Dumbrăveni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiescop și Mitropolit Andrei, Parohia Ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil" din Dumbrăveni, județul Bistrița Năsăud a organizat Tabăra de vară intitulată "Vacanță în pridvorul Bisericii". 70 de copii și tineri din...