Sărbători cu bucurie

de | dec. 19, 2017 | Activități parohiale

Parohia Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului”Dej II, păstorită de cei doi preoți Ioan Bolbos și Emil Săbădiș, a organizat si in acest an o serie de actiuni menite să marcheze Postul Crăciunului și întâmpinarea  cu fapte bune a Sărbătorilor  de iarna. 

Astfel ,împreună cu Comitetul și Consililul parohial,cu coriștii și bunii credincioși, s-au gândit ca în acest an să aducă zâmbete și bucurie  pe chipurile a 27 de copii mai putin norocoși si fericiți de la Scoala Gimnaziala Nr.1, școală cu care Parohia are parteneriat, pregatindu-le pachete cu daruri ce-au conținut rechizite si dulciuri .

Copiii, însoțiți de prof. de religie Cristina Șipos, vineri, 15 decembrie au venit la biserică și încărcați de emotie au colindat, iar apoi si-au primit darurile, multumind celor prezenti pentru ele si pentru faptul ca s-au gandit la ei.Copiii au oferit felicitări în semn de recunoștință.

De asemenea prin grija d-lui Gheorghe Benea, au distribuit celor 35 de familii nevoiașe de pe raza parohiei pachete cu produse de bază constând în zahăr, orez, ulei și făină.

Sâmbătă au fost vizitați cei din cartierul Sărata de jos cărora li s-a dus articole de îmbrăcăminte, lenjerie de pat și obiecte de uz casnic.

Duminică, 17 decembrie, după slujba Vecerniei a avut loc Concertul de colinde sustinut de Corul parohiei, dirijat de Iancu Petruș. Corul a prezentat în fața credincioșilor un repertoriu bogat de colinde, apreciat de credincioșii care au venit la biserică ca să-i asculte. De asemenea au colindat soliștii Dorina Grad, Petra si Marin Grad, care, cu vocile lor frumoase, au încântat pe cei prezenți.

La finalul concertului a venit si Mos Crăciun cu daruri pentru fiecare copil, daruri oferite prin grija sponsorului principal , d-na notar Viorica Modovan. Copiii s-au bucurat și de uriașul brad împodobit, oferit în dar de către d-l Mureșan.

Pr.paroh, Ioan BOLBOS.

Ultimele articole

24 mai – Sf. Cuv. Simeon cel din Muntele Minunat

24 mai – Sf. Cuv. Simeon cel din Muntele Minunat

Sf. Cuv. Simeon cel din Muntele Minunat Acest Sfânt Cuvios s-a născut în Antiohia Siriei în anul 521. Încă de la şase ani, după ce tatăl său, Ioan, a murit în timpul unui cutremur, cu binecuvântarea mamei sale, Sfânta Marta (pomenită la 4 iulie), a mers în Seleucia,...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...