Sărbători de iarnă pline de speranță pentru 100 de copii orfani, cu sprijinul mănăstirii Piatra Craiului

de | nov. 10, 2020 | Societate

 Mănăstirea clujeană  „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” de la Piatra Craiului derulează în această perioadă o campanie filantropică, la finalul căreia 100 de copii orfani  vor avea parte de lumină și speranță de sărbătorile de iarnă.

„Dăruind vei dobândi – un dar mic pentru o bucurie mare” este motto-ul demersului umanitar, la care sunt invitați să se alăture toți cei care doresc „ să înțeleagă bucuria și împlinirea sufletească de a fi alături de copiii care nu au părinți și nici posibilități să întoarcă binele făcut”, după cum a precizat  starețul așezământului monahal, părintele Antonie Flore.

Mănăstirea organizează de zece ani astfel de campanii umanitare, prin  intermediul cărora sprijină de tinerii fără familii sau posibilități financiare. În acest an și-a propus să strângă fondurile necesare pentru a oferi îmbrăcăminte pentru 100 de copii orfani.   Donațiile în bani se pot face până la finalul lunii decembrie, în următoarele conturi:

RO53RZBR0000060007647016 – în RON

RO61RZBR0000060010726622 – în EURO

Deschise la Banca Raifffeisen – Huedin

Detalii se pot obține și la numerele de telefon: 0745997023 / 0722823300

Mănăstirea „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” este situată în localitatea Bucea, în dreptul Popasului Piatra Craiului, la jumătatea distanței dintre municipiile Cluj-Napoca și Oradea. Așezământul monahal, format din obște de călugări, a fost înființat în anul 1995, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu.

Ultimele articole

AUDIO  Biserica de lemn din Gârbău Dejului

AUDIO Biserica de lemn din Gârbău Dejului

În ediția din această săptămână a rubricii „Biserici de lemn din patrimoniul județului Cluj” vă invităm printre dealurile domoale din jurul Dejului, pentru a descoperi o biserică veche, aparent modestă, dar fermecătoare. Este vorba de biserica de lemn din Gârbău...

Mai multe din Societate
ALOPEDI, exemplu de bune practici medicale

ALOPEDI, exemplu de bune practici medicale

Call center-ul dedicat sfaturilor medicale pediatrice - ALOPEDI 0364-917, serviciu care funcționează în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, a fost recunoscut de Organizația Mondială a Sănătății (O.M.S.) ca un exemplu de bună practică în ceea...