Sărbătorim sau nu Valentine’s Day?

de | feb. 14, 2017 | Activități parohiale

Zeci de tineri din Sîngeorz-Băi au participat Duminică, 12 februarie, la Centrul Misionar de Tineret „Ioan Bunea” din localitate, la dezbaterea „Sărbătorim sau nu Valentines Day?„, la invitaţia preoţilor din oraşul staţiune.

În cadrul acestei dezbateri a fost vizionată conferinţa părintelui profesor Stelian Tofană „Valentine’s Day Căsătorie de o zi sau de o viaţă?” care le-a adus o serie de lămuriri şi clarificări tinerilor prezenţi.

După vizionarea conferinţei, părintele Buia Dorel, unul dintre iniţiatori, i-a provocat la dialog pe tinerii prezenţi lansându-se o serie de discuţii între preoţi, profesori şi tineri, pe marginea acestui subiect. Pe lângă preoţii din localitate, Buia Dorel, Dacian Şanta şi Paul Gavriloaie, la această dezbatere a participat şi părintele Dan Cismaş de la Parohia Maieru dar şi profesori şi învăţători din oraşul-staţiune şi directorul Casei de Cultură din Sîngeorz-Băi, prof. Florin Hodoroga. La finalul dezbaterii,  s-au bucurat cu toții de o mică gustare pregătită de grupul de tineret al parohiei Sîngeorz-Băi III, a transmis pentru Radio Renașterea directorul Centrului Misionar de Tineret „Ioan Bunea” din Sîngeorz-Băi, părintele Paul Gavriloaie.

Ultimele articole

Problema autocefaliilor în perioada modernă: situația bisericească din Ucraina

Pentarhia în Evul Mediu

În continuarea discuțiilor din săptămânile trecute, de data aceasta vă invităm să acultați un nou dialog cu dr. Mircea Gheorghe Abrudan, cercetător științific în cadrul Institutului de Istorie George Barițiu al Academiei Române, filiala Cluj-Napoca, doctor în istorie...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...