Satul românesc, văzut prin ochii copilăriei

de | iul. 9, 2019

În anul omagial al satului românesc, al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari am conceput un proiect pentru acest sezon estival, în care vom celebra frumusețea satului românesc.

”Tabără- în inima satului. Satul românesc văzut prin ochii copilăriei”- acesta este titlul pe care l-am dat intalnirilor noastre. O primă întâlnire va avea loc la Căianu Mic, prin bunăvoința Părintelui Alexandru Gherghel, unde se vor aduna în jur de 100 de copii din parohia Căianu Mic și Căianu Mare. Acestia vor fi coordonați de către voluntari din ascociațiile de tineret și vor fi realizate numeroase activități dintre care amintim: prezentare interactivă despre prietenie, discuţiile duhovniceşti cu preotul, ateliere practice, cruciulițe, brățări, gastronomie, prim ajutor, teatru, jocuri de exterior sau interior, activități sportive, cântece la chitară si desen prin care va fi reprezentat satul românesc văzut prin ochii copilăriei.

Prin acest proiect ne propunem să fim prezenți în cât mai multe sate sau comune din județul nostru, unde să ne întâlnim cu tinerii și copiii din zonele rurale. Ne dorim să celebrăm frumusețea și autenticitatea tradițiilor românești, care s-au născut la sat și să împărtașim bucuria de a trăi cât mai simplu, păstrând cu sfințenie ceea ce strămoșii noștii ne-au lăsat.

Pr. Tudor Mudure

Inspector de tineret

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...