Sceneta „Bradul Credincios” în parohia ortodoxă din Mititei

de | dec. 18, 2016 | Activități parohiale

În Duminica dinaintea Nașterii Domnului, tinerii parohiei ortodoxe „Sfântul Nicolae” din Mititei, protopopiatul Năsăud, au împodobit bradul bisericii, după care au participat la Sfânta taină a Spovedaniei.

La sfânta Liturghie ei s-au împărtășit cu trupul și sângele Domnului Hristos a cărei Naștere o așteaptă, la fel ca toți creștinii, cu multă bucurie în suflete, a transmis pentru radio Renașterea, pr. Călin Imbuzan, paroh al Bisericii „Sfântul Nicolae” din Mititei.

După săvărșirea Sfintei Liturghii, părintele paroh Călin Imbuzan i-a întâmpinat în biserică pe elevii claselor a I-a și a III-a ai școlii primare din Mititei. Aceștia, coordonați de doamna învățătoare Olimpia Salvan, au jucat sceneta „Bradul Credincios”. Subiectul scenetei a fost fuga familiei sfinte din calea lui Irod și a ostașilor săi. În drumul lor au vrut să se odihnească sub un fag și un stejar, dar aceștia nu i-au primit. Bradul a fost cel care sub ramurile sale a adăpostit familia sfântă. Pentru gestul său a fost binecuvântat să rămână veșnic verde.

La scenetă au asistat părinții copiilor și credincioșii parohiei. La final micii actori au fost răsplătiți cu aplauze și câte un mic cadou, oferit de părintele paroh pentru efortul depus.

Ultimele articole

Un număr record de persoane au trecut pragul Muzeului Etnografic

Un număr record de persoane au trecut pragul Muzeului Etnografic

Muzeele Consiliului Județean Cluj au atras, și în 2022, vizitatori din toate colțurile lumii Muzeele subordonate Consiliului Județean Cluj au reprezentat, și în anul 2022, una dintre atracțiile principale atât pentru publicul clujean, cât și pentru turiști din alte...

Hramul Parohiei „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca

Hramul Parohiei „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca

Sărbătoarea Naşterii Domnului, numită în popor Crăciunul, ne aduce vestea venirii în lume a Fiului lui Dumnezeu făcut om, pentru mântuirea noastră, fiind cea mai importantă sărbătoare pentru comunitatea noastră parohială din cartierul Gheorgheni, care își serbează...