Sceneta „Bradul Credincios” în parohia ortodoxă din Mititei

de | dec. 18, 2016 | Activități parohiale

În Duminica dinaintea Nașterii Domnului, tinerii parohiei ortodoxe „Sfântul Nicolae” din Mititei, protopopiatul Năsăud, au împodobit bradul bisericii, după care au participat la Sfânta taină a Spovedaniei.

La sfânta Liturghie ei s-au împărtășit cu trupul și sângele Domnului Hristos a cărei Naștere o așteaptă, la fel ca toți creștinii, cu multă bucurie în suflete, a transmis pentru radio Renașterea, pr. Călin Imbuzan, paroh al Bisericii „Sfântul Nicolae” din Mititei.

După săvărșirea Sfintei Liturghii, părintele paroh Călin Imbuzan i-a întâmpinat în biserică pe elevii claselor a I-a și a III-a ai școlii primare din Mititei. Aceștia, coordonați de doamna învățătoare Olimpia Salvan, au jucat sceneta „Bradul Credincios”. Subiectul scenetei a fost fuga familiei sfinte din calea lui Irod și a ostașilor săi. În drumul lor au vrut să se odihnească sub un fag și un stejar, dar aceștia nu i-au primit. Bradul a fost cel care sub ramurile sale a adăpostit familia sfântă. Pentru gestul său a fost binecuvântat să rămână veșnic verde.

La scenetă au asistat părinții copiilor și credincioșii parohiei. La final micii actori au fost răsplătiți cu aplauze și câte un mic cadou, oferit de părintele paroh pentru efortul depus.

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...