Schimb de experiență, la Centrul “Sfântul Nicolae” din Mociu

de | mai 19, 2015 | Activități parohiale

La Centrul de Îngrijire și Asistență “Sfântul Nicolae” din Mociu a avut loc astăzi, 19 mai 2015, întâlnirea anuală a reprezentanților centrelor de îngrijire și asistență și a celor pentru persoane varstnice, care funcționează în cadrul Directiei Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj.

 

Evenimentul a început la ora 10:00 când cei 45 de participanți, alături de directorul general adjunct DGASPC Corina Vasiliu, au vizitat centrul amenajat de Arhiepiscopia Clujului, împreună cu parohia ortodoxă Mociu I și care oferă îngrijire pentru 25 de persoane vârstnice. A urmat susținerea a două referate: „Îngrijirea bolnavului cu accident vascular cerebral” și „Medicul și preotul la căpătâiul omului suferind”. După acest moment cu toții au vizitat biserica ce se construieste în satul Zorenii de Vale.

“Întâlnirea a fost benefică pentru toți, împărtășindu-ne unii altora din experiența privind grija pentru persoanele vârstnice”, a declarat pentru radio Renașterea coordonatorul Centrului de Îngrijire și Asistență “Sfântul Nicolae” din Mociu, părintele Iustin Câmpean.

 

 

Ultimele articole

Despre muncă

Despre muncă

Munca este o realitate existențială a lumii în care trăim, fiindcă orice om ca să trăiască în această lume, are nevoie să muncească. Sfânta Scriptură este cât se poate de explicită când ne spune că în rai, Adam și Eva au fost puși pentru a păzi și a îngriji grădina...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...