În cadrul programului „Săptămâna școala altfel” peste 1000 de elevi din clasele 1 – 12 au vizitat Palatul Patriarhiei.
Grupurile de elevi au venit atât din București cât și din țară. Tinerii învață la școli precum Seminarul Teologic Ortodox, Liceul Teoretic „Sfinții Trei Ierarhi”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Mihai Eminescu” și Școala Gimnazială „Tudor Arghezi”.
„Tinerii vizitatori au fost încântați să descopere acest loc deosebit din inima Capitalei. Deși unii dintre ei cunoșteau deja Catedrala Patriarhală, majoritatea au pășit pentru prima oară în interiorul Palatului”, a declarat pentru Basilica.ro Miruna-Maria Iftene, ghid la Palatul Patriarhiei.
Ghidul de la palat a mai spus că „vizitând sălile fostului Palat al Camerei Deputaților, elevii au participat la o lecție care a îmbinat istoria și spiritualitatea, aceștia exprimându-și dorința de a reveni împreună cu părinții lor”.
Pe locul actualului Palat al Patriarhiei s-a întrunit Adunarea Deputaților care au realizat, în 24 ianuarie 1859, unirea Țării Românești cu Moldova prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al Principatelor Române.
Noua clădire a Camerei Deputaților a fost construită în 1906-1911 după proiectul arhitectului român Dimitrie Maimarolu, dar în anii 1990 devenise nesigură.
După ce, în 2010, clădirea a fost returnată Patriarhiei Române, Biserica a lucrat patru ani la realizarea unui proiect de atragere de fonduri europene pentru repararea palatului.
După câștigarea unei finanțări de la UE în valoare de 18 milioane de euro, lucrările de reabilitare au fost realizate în timp record, într-o perioadă de doi ani – uneori și cu 500 de oameni aflați la lucru simultan.
Palatul reabilitat a fost sfințit de Părintele Patriarh Daniel în 6 iunie 2016, iar, din 9 ianuarie 2017, a fost redeschis publicului pentru vizitare.