Școala de Agenţi de Poliţie „SEPTIMIU MUREŞAN” din municipiul Cluj-Napoca | Comisar-șef dr. Adrian-Sorin Marian

de | nov. 2, 2022

„Dintre toate profesiile, cea de polițist este cea mai frumoasă” – Comisar-șef dr. Adrian-Sorin Marian

Școala de Agenţi de Poliţie “SEPTIMIU MUREŞAN” din municipiul Cluj-Napoca a fost înfiinţată prin Ordinul Ministrului Administraţiei şi Internelor, care a intrat în vigoare la 01.08.2004, dată cu care şi-au început efectiv activitatea cadrele ce au ocupat funcţiile din organigrama unităţii.
Şcoala face parte din structura unităţilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne şi funcţionează în baza legislaţiei generale şi speciale , a actelor normative elaborate de Ministerul Educaţiei si Cercetării şi de Ministerul Afacerilor Interne.
Inspectoratul General al Poliţiei Române, căruia i se subordonează unitatea, stabileşte profilul profesional al absolvenţilor și standarde ce trebuiesc respectate în procesul de formare a personalului.
Admiterea în învăţământul postliceal din Ministerul Afacerilor Interne se face prin concurs. Condiţiile de înscriere, modul de organizare şi desfăşurare a concursului de admitere se reglementează prin ordine ale Ministerului Afacerilor Interne şi metodologii elaborate în acest sens.
Pentru admiterea din anul 2022, oferta educațională a Școala de Agenţi de Poliţie “SEPTIMIU MUREŞAN” din municipiul Cluj-Napoca include 300 de locuri pentru specializarea agent de poliție. Mai multe informații privind condițiile de participare la selecție, despre frumusețea profesiei de polițist, dar și despre provocările pe care le presupune aceasta, am aflat din interviul pe care a avut amabilitatea să ni-l ofere comisar-șef dr. Adrian-Sorin Marian, directorul adjunct al instituției.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Școala de Agenţi de Poliţie „SEPTIMIU MUREŞAN” din municipiul Cluj-Napoca | Comisar-șef dr. Adrian-Sorin Marian
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/ramocian/" target="_self">Ramona Mocian</a>

Ramona Mocian

Mediator, jurist, președinte al Corpului Profesional al Mediatorilor Cluj.

Emisiuni recente

Evanghelia lui Hristos – Cuvântul Vieții

Evanghelia lui Hristos – Cuvântul Vieții

Viața Mântuitorului Iisus Hristos ne este împărtășită de Biserică, iar învățătura Lui și crâmpeie din parcursul Său pământesc ne sunt cunoscute din Evanghelie. Citindu-se Evanghelia în biserică, într-un fel ne împărtășim de Hristos, în calitate de Cuvânt al lui...

Icoana

Icoana

Pentru această reîntâlnire a noastră, vă propun să ne reamintim o temă din Teologia și Arta Icoanei. Mai bine zis, aș dori să învățăm împreună despre ceea ce înseamnă funcția sau vocația sacramentală a artei liturgice în general și, în special, cea a icoanei. Când...