Școala de Agenţi de Poliţie „SEPTIMIU MUREŞAN” din municipiul Cluj-Napoca | Comisar-șef dr. Adrian-Sorin Marian

de | nov. 2, 2022

„Dintre toate profesiile, cea de polițist este cea mai frumoasă” – Comisar-șef dr. Adrian-Sorin Marian

Școala de Agenţi de Poliţie “SEPTIMIU MUREŞAN” din municipiul Cluj-Napoca a fost înfiinţată prin Ordinul Ministrului Administraţiei şi Internelor, care a intrat în vigoare la 01.08.2004, dată cu care şi-au început efectiv activitatea cadrele ce au ocupat funcţiile din organigrama unităţii.
Şcoala face parte din structura unităţilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne şi funcţionează în baza legislaţiei generale şi speciale , a actelor normative elaborate de Ministerul Educaţiei si Cercetării şi de Ministerul Afacerilor Interne.
Inspectoratul General al Poliţiei Române, căruia i se subordonează unitatea, stabileşte profilul profesional al absolvenţilor și standarde ce trebuiesc respectate în procesul de formare a personalului.
Admiterea în învăţământul postliceal din Ministerul Afacerilor Interne se face prin concurs. Condiţiile de înscriere, modul de organizare şi desfăşurare a concursului de admitere se reglementează prin ordine ale Ministerului Afacerilor Interne şi metodologii elaborate în acest sens.
Pentru admiterea din anul 2022, oferta educațională a Școala de Agenţi de Poliţie “SEPTIMIU MUREŞAN” din municipiul Cluj-Napoca include 300 de locuri pentru specializarea agent de poliție. Mai multe informații privind condițiile de participare la selecție, despre frumusețea profesiei de polițist, dar și despre provocările pe care le presupune aceasta, am aflat din interviul pe care a avut amabilitatea să ni-l ofere comisar-șef dr. Adrian-Sorin Marian, directorul adjunct al instituției.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Școala de Agenţi de Poliţie „SEPTIMIU MUREŞAN” din municipiul Cluj-Napoca | Comisar-șef dr. Adrian-Sorin Marian
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/ramocian/" target="_self">Ramona Mocian</a>

Ramona Mocian

Mediator, jurist, președinte al Corpului Profesional al Mediatorilor Cluj.

Emisiuni recente

În ce constă viața veșnică? | Duminica a 7-a după Paști

În ce constă viața veșnică? | Duminica a 7-a după Paști

Ev. Ioan 17, 1-13; Rugăciunea lui Iisus „Acestea a vorbit Iisus şi, ridicând ochii Săi la cer, a zis: Părinte, a venit ceasul! Preaslăveşte pe Fiul Tău, ca şi Fiul să Te preaslăvească. Precum I-ai dat stăpânire peste tot trupul, ca să dea viaţă veşnică tuturor acelora...

Îngrijirea bolnavilor

Îngrijirea bolnavilor

În cadrul emisiunii de astăzi, vom aborda un subiect legat de îngrijirea bolnavilor. Cu toți am avut parte de momente când o persoană dragă a suferit o problemă de sănătate, moment în care ne-am întrebat: „Cu ce pot să fiu de folos?”. După cum bine-știm, sănătatea e...

Lucrarea terapeutică plină de iubire a părintelui duhovnicesc I

Lucrarea terapeutică plină de iubire a părintelui duhovnicesc I

Am detaliat, în emisiunile precedente, în cadrul discuțiilor noastre legate de Lucrarea (sau înfăptuirea) tămăduirii prin iubire, aspecte privind: Procesul tămăduirii și lucrarea terapeutică duhovnicească în scrierile unor teologi contemporani bazate pe tradiția...