Școala de vară „Bucuria credinței”, la parohia „Sf. Nicolae” din Cluj

de | aug. 15, 2017 | Activități parohiale

Parohia „Sfântul Nicolae” din Cluj-Napoca a organizat în perioada 7-11 august o Şcoala de vara cu titlul „Bucuria credinţei”. În proiect s-au înscris câteva zeci de copii care au participat în fiecare zi la diverse ateliere în care s-a îmbinat jocul şi spiritul de vacanţă cu rugaciunea şi cântarea specifică Postului adormirii Maicii Domnului. Împărţiţi pe grupe de vârstă, aceştia au avut ocazia de a împleti braţări şi cruciuliţe, de a picta  icoane şi forme de gips, de a participa la activitati sportive şi la discuţii în jurul unor scurt metraje vizionate. Atelierul de acordare a primului ajutor, muzica, engleza, sau tehnica serveţelului au facut deliciul celor mici.

Proiectul s-a încheiat cu un miniconcert de pricesne închinate Maicii Domnului şi cu participarea copiilor şi a părinţilor la rânduiala Paraclisului. Toţi participanţii, precum şi voluntarii care au contribuit la realizarea acestui proiect, au primit din partea Parohiei diplome, icoane  şi cărţi de rugăciuni. Părinţele Daniel a precizat că proiectul se înscrie în strădania Bisericii de a-i apropia  pe copii de credinţă şi de valorile creştine, dar şi de a le descoperi dragostea lui Dumnezeu faţă de ei.  Întrucât proiectul, aflat la prima ediţie, a fost o reusită, Parohia îşi propune să facă o tradiţie  din acest gen de   întâlniri.

Articol semnat de: Pr. Florin-Claudiu Daniel

Ultimele articole

Hramul Parohiei „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca

Hramul Parohiei „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca

Sărbătoarea Naşterii Domnului, numită în popor Crăciunul, ne aduce vestea venirii în lume a Fiului lui Dumnezeu făcut om, pentru mântuirea noastră, fiind cea mai importantă sărbătoare pentru comunitatea noastră parohială din cartierul Gheorgheni, care își serbează...