Școala de vară „Bucuriile Credinței”, la Cluj

de | iul. 31, 2018 | Activități parohiale

 Parohia Ortodoxă „Sfântul Nicolae” din Cluj-Napoca, păstorită de preoţii Vasile Nemeş şi Florin Daniel  a organizat în perioada 23-27 iulie 2018 ediţia a doua a Şcolii de Vară „Bucuria Credinţei”. Proiectul s-a adresat copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani având ca obiectiv apropierea acostora de Biserică, de credinţă şi de valorile tradiţionale ale neamului.

Cei 35 de copii care s-au înscris, au participat la numeroase activităţi creative şi recreative pe care voluntarii le-au pregătit cu multă mplicare. Au  pictat pe sticlă, dar şi  pe linguri de lemn, au învăţat jocuri în engleză, dar şi aspecte ciţin de pacordarea primului ajutor şi de o alimentaţie sănătoasă, au vizionat  scurt-metraje şi  au dezbătut câteva teme religioase.

Întrucât ne aflăm în anul centenar al Marii Uniri, activităţile au fost aşezate şi sub auspiciile acestui eveniment. Cei prezenţi au confecţionat steguleţe tricolore, au învăţat cântece patriotice şi şi-au însuşit lucruri noi despre ce a însemnat Unirea de la 1918 pentru poporul român.

Fiecare zi a fost însoţită de bucuria liturgică, copii  începând şi încheind activităţile cu rugăciune.

Proiectul s-a încheiat printr-un moment festiv ce a avut loc vineri, 27 iulie, ora 17, moment la care a participat PC Protopop Alexandru Ciui. Domnia sa a subliniat bucuria Bisericii ce se înveşmântează prin prezenţa copiilor şi bogăţia sufletească pe care un astfel de proiect o oferă participanţilor.

Acest proiect se numără printre celelate activităţi catehetice pe care Parohia Sfântul Nicolae le desfăşoară  cu regularitate pentru a semăna credinţa şi dragostea de Biserică în inimile copiilor şi ale tinerilor.

Ultimele articole

Problema autocefaliilor în perioada modernă: situația bisericească din Ucraina

Pentarhia în Evul Mediu

În continuarea discuțiilor din săptămânile trecute, de data aceasta vă invităm să acultați un nou dialog cu dr. Mircea Gheorghe Abrudan, cercetător științific în cadrul Institutului de Istorie George Barițiu al Academiei Române, filiala Cluj-Napoca, doctor în istorie...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...