Școală de vară, în parohia Așchileu Mare

de | iun. 24, 2015

Copiii din parohia clujeană Așchileu Mare, protopopiatul Cluj I, învață în această săptămână să picteze icoane pe sticlă. De asemenea, coordonați de învățătoarele Rodica Felecan și Daniela Marcu, cos pe etamină motive populare de pe cămășile tradiționale românești.

Activitățile au loc în cadrul școlii de vară, derulată în colaborare cu părintele paroh Ciprian Meseșan. Astăzi, 24 iunie 2015, de sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, copiii au împletit cununi din flori de sânziene și au aflat mai multe despre tradițiile populare, legate de această zi.

Potrivit părintelui paroh, icoanele realizate de copii vor fi expuse luni, 29 iunie 2015, în biserică spre vânzare, cu ocazia hramului locașului de cult, „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”. Cu banii obținuți tinerii vor cumpăra alimente pe care le vor dona unor familii nevoiașe din comunitate.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...