Școală de vară, în parohia Așchileu Mare

de | iun. 24, 2015 | Activități parohiale

Copiii din parohia clujeană Așchileu Mare, protopopiatul Cluj I, învață în această săptămână să picteze icoane pe sticlă. De asemenea, coordonați de învățătoarele Rodica Felecan și Daniela Marcu, cos pe etamină motive populare de pe cămășile tradiționale românești.

Activitățile au loc în cadrul școlii de vară, derulată în colaborare cu părintele paroh Ciprian Meseșan. Astăzi, 24 iunie 2015, de sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, copiii au împletit cununi din flori de sânziene și au aflat mai multe despre tradițiile populare, legate de această zi.

Potrivit părintelui paroh, icoanele realizate de copii vor fi expuse luni, 29 iunie 2015, în biserică spre vânzare, cu ocazia hramului locașului de cult, „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”. Cu banii obținuți tinerii vor cumpăra alimente pe care le vor dona unor familii nevoiașe din comunitate.

 

Ultimele articole

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

În perioada 25-28 iulie 2022, în Parohia Ortodoxă Răscruci s-au desfășurat o serie de activități estivale, sub egida  Școlii de vară. La manifestări au participat peste cincizeci de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. Activitățile primei zile s-au  desfășurat...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...